StoryEditorOCM
KošarkaEUROCUP |

PRVI PORAZ JOVENTUTA U DRUGOM KRUGU Tomić morao iz igre zbog osobnih, a nije mogao promašiti iz igre

Piše Tonči Vlašić
2. veljače 2021. - 22:33

Ante Tomić s Joventutom nije već danas osigurao četvrtfinale Eurocupa. Izgubio je u 4. kolu skupine TOP-a 16 u gostima od AS Monaca s 97:82. Prvi je to poraz Tomića i ekipe u drugom krugu, a kako je prije sedam dana dobio AS Monaco kod kuće sa /samo) sedam razlike, klub iz Kneževine ima prednost u slučaju istog bodovnog učinka na kraju.

Dva najbolja iz skupine, u kojoj su još francuski Nanterre, te španjolska Unicaja, plasirat će se završnicu, četvrtfinale. Nanterre ima pobjedu i dva poraza, a Unicaja tri poraza. U 4. kolu, 3. veljače, Nanterre je domaćin Unicaji.

Joventut je kod AS Monaca odlično otvorio utakmicu. Tomić je dva puta sjajno asistirao, dva puta bio uspješan u skoku, te pogodio za dva. Nakon dvije minute i 15 sekundi vodio je s 10:0. Domaćin je preokrenuo rezultat te poveo vrlo brzo s 21:16, ali je prva četvrtina ipak pripala Joventutu, i to s 23:22. Tomić i ekipa su vodili većim dijelom druge četvrtine, imali i plus pet (31:26), plus četiri pred kraj (43:39), dok se na odmor otišlo sa 46:45 prednošću AS Monaca.

Nastavak je bio loš za Joventut. AS Monaco je vodio s 12 razlike (62:50 i 68:56). Iako je početkom posljednje četvrtine Joventut zaprijetio, bilo je četiri razlike za domaćina (71:67), vrlo brzo je bilo jasno kako sastav iz Badalone neće nastaviti svoj niz od šest euro pobjeda računajući i prvi krug Eurocupa. Na kraju plus 15 za sastav iz Kneževine, koji je preuzeo vrh skupine.

Tomić je, nažalost, upao vrlo brzo u probleme s osobnim pogreškama (nakon četvrte dosuđena mu je tehnička, te je morao na klupu), proveo je samo 14 i pol minuta u igri, a za to vrijeme postigao je 10 koševa, imao 2 skoka i 4 asistencije. Dubrovčanin nije promašio niti jedan šut iz igre (5/5).

Posljednja dva kola u skupini TOP-a 16 igraju se početkom ožujka. Joventut prvo dočekuje Unicaju, a nakon toga je gost Nanterrea.

01. svibanj 2024 22:45