StoryEditorOCM
KošarkaDRŽAVNO PRVENSTVO |

NEMA BOLJIH POD KOŠEVIMA OD UČENICA IVANA GUNDULIĆA Gruška škola ide na Svjetsko prvenstvo!

Piše Tonči Vlašić
9. ožujka 2020. - 13:46
Ići će ekipa učenica Školskog sportskog društva 'Gunudulić' Osnovne škole Ivana Gundulića na Svjetsko košarkaško prvenstvo, koje će se u Zadru održati u studenom ove godine. Izborile su to osvajanjem naslova državnog prvaka. Bile su najbolje na završnici školskih sportskih društava za učenice osnovnih škola, koje je održano na poprištu SP-a.

Pod vodstvom Alme Majstorović i mentorice profesorice Ane Medo naslov državnog prvaka su u Zadru izborile Una Majstorović, Iva Tokić, Ella Majstorović, Inda Čustović, Paula Lobaš, Martina Lončar, Danijela Đurić, Jeylin Donertas, Mia Mirović, Andrea Milat i Dolores Stabile.

Prvo su bile najbolje u skupini ‘E’. Sa čak 81:11 bile su bolje od ekipe 'Šijana' Osnovne škole Šijana iz Pule, zatim u četvrtfinalu sa 41:32 od ekipe 'Podravca' Osnovne škole Profesor Franje Viktor Šignjara iz Virja, u polufinalu sa 41:19 od ekipe 'Mladosti' Osnovne škole Jurja Šižgoriča iz Šibenika, te u finalu sa 45:26 od ekipe 'Sigeta' Osnovne škole Većeslava Holjevca iz Zagreba. Na završnici državnog u Zadru nastupile su 23 ekipe, a glavnu nagradu – nastup na SP – osvojio je samo prvak.

- Svjetsko prvenstvo se trebalo održati krajem ovog mjeseca, međutim, zbog korona virusa je odgođeno za jedanaesti mjesec. Inače, cure su bile prvo najbolje na gradskom, a zatim i na županijskom natjecanju te im je to donijelo plasman na državno. Priželjkivale smo u Zadru borbu za prvo mjesto, naime, ovo je više manje ekipa koja je ostvarivala uspjehe u dresu Ženskog košarkaškog kluba Ragusa, međutim, znale smo kako to neće biti lako jer su se u drugim ekipama također ‘skrivale’ igračice drugih najboljih klubova u ovom uzrastu u državi. Suparnik u četvrtfinalu nam je bila gotovo cijela ekipa Ženskog košarkaškog kluba Podravac. U ekipi iz Šibenika, koja nam je bila suparnik u polufinalu, većinom su bile igračice Ženskog košarkaškog kluba Šibenik, a u zagrebačkoj ekipi, koju smo dobili u finalu, nastupilo je nekoliko igračica Ženskog košarkaškog kluba Medveščak – naglasila je Alma Majstorović.

Unatoč tome, rezultati to potvrđuju, nitko nije bio blizu ekipe Gundulić, koja će predstavljati Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu učenica osnovnih škola u košarci u Zadru krajem 2020. godine. 
24. travanj 2024 05:06