StoryEditorOCM
KošarkaPRIJELAZNI ROK |

JOŠ JEDAN ‘KRIVAC‘ U GOSPINOM POLJU Filip Šimović nije više jedini koji je stigao iz Dubrave, a s kojom je zagorčao život Dubrovniku

Piše Tonči Vlašić
18. rujna 2020. - 11:24
Boban i Došen pokušavaju zaustaviti Ćubrića, koji je s Dubravom slavio protiv Dubrovnika u Gospinom polju foto: Tonči Vlašić
Kreće Dubrovnik u subotu, 26. rujna, s novom sezonom. Prije prve bitke za bodove, borba za prolaz 1. kola Kupa Hrvatske 'Krešimir Ćosić'. Čeka ih u Solinu istoimeni domaćin.

I dok čeka prve službene utakmice, te se uigrava (bio je u Zadru), povukao je novi potez. Doveo je u svoje redove Stipu Ćubrića, 27-godišnjeg organizatora igre Dubrave, čija je ozljeda koljena prošlost. Ćubrić se u dresu Dubrave ozlijedio na posljednjoj sezonskoj utakmici protiv Hermes Analitice u kvalifikacijama za HT Premijer ligu, te nije igrao za zagrebački klub u sezoni 2019./20. u najvišem rangu.

- Nakon treće operacije koljena bilo tko na mom mjestu bi razmišljao da li igrati još ili se okrenuti nekim drugim stvarima – izjavio je Ćubrić prije dva mjeseca, a kako je s koljenom sve u redu, odlučio je nastaviti karijeru. Ne u dresu Dubrave za koju je igrao tri sezone, već u dresu drugoligaša iz Gospina polja, koji sanja povratak među prvoligaše.

Ćubrić i Filip Šimović, koji je također stigao u Gospinom polje iz Dubrave, bili su najveći krivci što Dubrovnik već u sezoni 2018./19. nije ušao u najveći rang, HT Premijer ligu (Dubrava je zaustavila Dubrovnik u polufinalu). Osim dvojice dojučerašnjih igrača Dubrave, Dubrovnik je u prijelaznom roku doveo i Domagoja Vrkića, Zadranina, koji je u karijeri igrao za matični Zadar, zatim Šibenik, Alkar Vrijednosnice Osijek te riječko Škrljevo iz kojeg je stigao u Dubrovnik. Vrkić, 23-godišnji centar, visok je 206 centimetar, nastupao je i za U14, U16, U18, te U-20 reprezentaciju Hrvatske. Šimović je pak krilni centar. Visok je 204 centimetra, ima 25 godina. 

Dubrovnik je napustio Petar Dubelj, koji je otišao u Cedevitu Junior. Prvoj momčadi, koju vodi Maro Lučić, pomoćnik mu je Husnija Habul, priključena su ovog ljeta četiri kadeta, koji su na širem spisku kadetske reprezentacije (Mateo Tomašević, Matija Zorić, Martin Mucić i Petar Miović).

Nova sezona u Prvoj hrvatskoj ligi počinje 10. listopada. Dubrovnik u 1. kolu dočekuje Kvarner 2010., koji je 'uskočio' umjesto splitskog Universitasa, koji je odustao nastupa u drugom razredu u kojem igra ukupno dvanaest klubova. Osim Dubrovnika i Kvarnera 2010. članovi su još Jazine Arbanasi, Bosco, Dinamo Zagreb, Omiš Čagalj Tours, Samobor, Pula 1981., Ribola Kaštela, Zapruđe, Sesvete i Cedevita Junior.
25. travanj 2024 17:13