StoryEditorOCM
KošarkaPOČINJE |

DUBROVNIK ‘LOVI‘ 3. KOLO KUPA Trener Maro Lučić: ‘Po imenima, da, imamo momčad za vrh. Momčad je više nego dobra, ali danas...‘

Piše Tonči Vlašić
30. rujna 2020. - 08:56
Znao je Maro Lučić, a ovo je slika iz sezone 2007./08., igrati i s maskom, unatoč ozljedi foto: Tonči Vlašić
Pet utakmica je Maro Lučić odradio kao trener prve momčadi Dubrovnika. Počeo je prošlu sezonu kao pomoćnik Željku Vreći, a kad nije išlo kako se očekivalo, kad su kola krenula nizbrdo, nakon sedam poraza u nizu došlo je do promjene. Lučić je preuzeo kormilo. Bilo je to početkom veljače.

- Izgubili smo prvu utakmicu nakon promjene od Bosca u gostima s košem razlike, zatim dobili Pulu kod kuće i prekinuli niz od osam poraza. Bila je to naša šesta pobjeda. Pa smo išli opet u Zagreb i izgubili od Cedevite junior u gostima. I opet je bilo u jednu loptu. Nakon toga opet bili uspješni kod kuće. Dobili Zapruđe. Poslije te utakmice smo išli Sesvetama. Igrao nam je i poraz od pet razlike jer smo s toliko bili bolji u prvom dijelu. Izgubili smo sa samo dva koša. Nakon toga se dogodila korona i prekid prvenstva, koje na kraju nije nastavljeno. Ali, imali smo prednost u odnosu na zadnje Sesvete u trenutku prekida – prisjetio se prošle sezone trener Dubrovnika, dugogodišnji igrač, te kapetan, koji je prije rada s prvom momčadi vodio najmlađe, te kadete. Lučić je prvi trening odradio sa četrnaest godina, prije više od 25 godina. Nosio je dres Dubrovnika i u najvećem rangu prema kojem sad pogledava kao trener.

Dubrovnik je zadnju službenu utakmicu odigrao protiv Sesveta 7. ožujka. U trenutku prekida imao je sedam pobjeda i jedanaest poraza. Gotovo sedam mjeseci poslije novu sezonu počinje s utakmicom u Kupu Hrvatske. Ribola Kaštela, također član Prve hrvatske lige, dolazi ove srijede, 30. rujna, u Gospino polje.

- S pripremama za novu sezonu smo počeli 17. kolovoza. Tko je mogao, trenirao je dva puta dnevno. Ostali, koji rade, a većina radi, dolazila je jednom dnevno na trening. Nikola Došen se ženio, te on nekoliko dana nije trenirao. Bio je još nekih sitnih problema zbog kojih su još neki igrači propustili koji dan treninga.

Otišao je Petar Dubelj u Cedevitu Junior, a stigli su Domagoj Vrkić, Filip Šimović i Stipe Ćubrić. Tri nova igrača su baš dobri premijerligaški igrači, te Dubrovnik u novoj sezoni ima momčad za vrh.

- Po imenima, da, imamo momčad za vrh. Momčad je više nego dobra, ali, naglasak u ovom trenutku stavljam - po imenima. Ćubrić je s nama tek jedan dan. Zatim, treba reći kako on neće preseliti u Dubrovnik, već će dolaziti na utakmice. Odradit trening, dva uoči utakmice, te utakmicu. On je, stoji, vrhunski play za našu ligu, kao što je Vrkić vrhunski premijerligaški centar, ali Vrkić u ovom trenutku nije sto posto spreman. Šimović je trenirao odlično. Spomenuo sam što je bilo s Došenom. Takvi dočekujemo Ribola Kaštelu. Na papiru smo favoriti, ali nek se zna kakva je danas situacija.

image
Maro Lučić (sezona 2008./09.) foto: Tonči Vlašić


Je li Dubrovnik pokriven na svim pozicijama?

- Sad kad je došao Ćubrić, imamo tri vanjska igrača, tu su Došen i Mustapić, koja su dobra ne za našu ligu, već su dobri za ligu više. Tanki smo na poziciji tri. Šimović mi je četiri, pa i pet, a morat ćemo ga gurat na tricu. Dole pod košem imamo Vodopiju, Raguža, Vrkića... Kad govorim da nam još netko treba, to je za nešto više, a nešto više je ulazak u veći rang, Premijer ligu, najveći rang. Korona je nekome donijela dobro, nekome loše. Nama je donijela da smo okupili igrače, koji možda ne bi došli kod nas da je bolja situacija. Ćubrić bi, vjerujem, igrao negdje drugdje za neki ozbiljniji novac. Sad mnogi, koji su prije imali bolju situaciju od nas, nemaju više toliko novaca. Korona je dosta toga poremetila. Ako ćemo iskreno, da je normalno, trebali smo sve posložiti u petom mjesecu, te reći tad: 'Idemo na Premijer ligu!'. To se u našem slučaju nije dogodilo. Mi sad krećemo, pa se nadamo kako će se ukazat prilika te kako ćemo tu priliku ugrabiti. To po meni nije to za Premijer ligu, ali, borit ćemo se. Cedevita junior želi ući u Premijer ligu. Oni su to istaknuli. Jazine nisu više tako jake. Ima još nekoliko zagrebačkih klubova, koji mogu okupiti neku dobru ekipu jer su u Zagrebu, te će imati igrače s otvorenim ugovorima, koji sutra mogu otići, kad dobiju bolju ponudu, u neki jači klub. Nama je to teže napraviti. Svima je Dubrovnik daleko. Kad govorimo o prvenstvu treba reći kako ima nekoliko ekipa koje će teško biti dobiti u njihovoj dvorani. Mislim tu prije svega na Ribola Kaštelu, pa na Omiš. Tko tu uspije pobijediti, taj će napraviti veliki posao.

Dubrovnik je odigrao samo dvije trening utakmice.

- Tako je, kako je. Nije ovo normalna situacija. Nama će zbog toga sad ova kup utakmica biti pripremna utakmica za prvenstvo, koje kreće 10. listopada kad dočekujemo u 1. kolu Kvarner. Volio bih da dobijemo danas u Kupu, te da tako imamo još jednu 'pripremnu' utakmicu. Naravno, ne idemo na pobjedu jer želimo osigurati još jednu utakmicu kako bi se bolje pripremili za prvenstvo. Želimo u kupu otići što dalje. Već znamo ako dobijemo Ribola Kaštelu kako idemo u Trilj, u goste Cetini, koja je iznenadila Omiša. Ako se to dogodi, u tom slučaju bi Ćubrić bio s nama najmanje do kraja tjedna, te bi imali više zajedničkih treninga s njim. I to bi bio još jedan plus ako dobijemo Ribola Kaštelu – istaknuo je Lučić.

Utakmica Dubrovnik – Ribola Kaštela odigrat će se iza zatvorenih vrata. Bez prisustva gledatelja. Početak utakmice je u 16 sati. Tko će u 3. kolo Kupa Hrvatske 'Krešimir Ćosić' regije Jug?
25. travanj 2024 04:03