StoryEditorOCM
KošarkaPRVA HRVATSKA LIGA |

BITKA ZA OSTANAK Dubrovnik nije uspio slaviti u Sesvetama, ali je barem sačuvao prednost iz Gospina polja

Piše Tonči Vlašić
8. ožujka 2020. - 08:50
Poraz Dubrovnika u Sesvetama od istoimenog domaćina sa 78:76 u utakmici u kojoj je pobjedom mogao osigurati ostanak. Nije uspio, ali barem nije izgubio s više od 5 koševa razlike s koliko je bio bolji od Sesveta u prvom dijelu sezone. Naime, Dubrovnik i Sesvete su tri kola prije kraja izjednačeni – 7 pobjeda i 12 poraza. Samo je slabije Zapruđe (2/16), sigurni putnik u niži rang. Universitas ima osam pobjeda, ali utakmicu manje, a Rudeš devet pobjeda...

- Išli smo na pobjedu u Sesvetama, ali i pribojavali da ne izgubimo više od 5 razlike koliko je bilo u Dubrovniku. Na kraju su domaćini bili malo sretniji jer pobjeda je lako mogla otići i na našu stranu. Nadam se i priželjkujem da ćemo u preostala tri kola osigurati ostanak u ligi – rekao je Maro Lučić, trener Dubrovnika.

U Sesvetama je Dubrovnik dvije minute prije kraja serijom 6:0 stigao do vodstva 74:72 nakon čega je domaćin napravio 5:0, te 15 sekundi prije kraja imao prednost 77:74. Petar Dubelj je 8 sekundi do kraja ubacio oba slobodna bacanja, a dvije sekunde poslije Dario Papak, na kojem je Nikola Došen napravio prekršaj, prvo od dva bacanja. Ivan Perković je nakon promašenog drugog bacanja bio najviši u skoku, te je Dubrovnik imao kakvu takvu priliku. Dubelj je pokušao prenijeti loptu u polje domaćina, zatvorili su ga domaći igrači. Dodao je do Nikole Došena, koji je sa zvukom sirene pokušao s centra terena pogoditi za pobjedu, ali nije uspio.

Dubrovnik je dobio prvu četvrtinu s 23:17, na poluvremenu imao 5 koševa viška (39:34). Sesvete su dobile treću četvrtinu s 21:15 te imale koš viška uoči četvrte četvrtine (65:64) u kojoj su gotovo sedam minuta prije kraja imale najveću prednost na utakmici (69:61). Međutim, uspio je Dubrovnik doći do spomenutog vodstva 74:72...

Dubelj je bio najbolji ne samo u redovima Dubrovnika – 33 koša (šut za dva 7/10, za tricu 1/3, slobodna bacanja 16/18), plus 15 skokova, 8 asistencija te blokada – valorizacija 46! Vlaho Raguž je postigao 13 koševa uz 8 skokova, Nikola Došen 11 uz 6 skokova i 4 asistencije, Jure Boban 11 koševa uz 9 skokova, Ivan Perković 4 koša i 4 skoka, Niko Stasjuk i Petar Koprivica po 2 koša. Još su igrali Antonio Petrović i Krešimir Jerkov, dok u igru nisu ulazili Karlo Kalafatović i Jakov Vujičić.
 
Dubrovnik je u 20. kolu domaćin Jazinama, lideru prvenstva. Potom ide u Omiš trećeplasiranom Omiš Čagalj Toursu, a na kraju dočekuje Rudeš. Sesvete su gost Universitasa, domaćin Samoboru, koji se bori za četvrto mjesto, posljednje koje vodi u doigravanje, te na kraju gost drugog Bosca.
16. travanj 2024 13:50