StoryEditorOCM
AutomobilizamDRAMA UOČI POSLJEDNJE BRDSKE AUTO UTRKE SEZONE KOJA SE ODRŽAVA U NEDJELJU, 6. LISTOPADA, NA STAZI KOMOLAC - BRGAT

ŽUPA DUBROVAČKA ODGOVARA DUBROVNIK RACINGU Marijo Barović: 'Napravili smo sve po pravilima te očekujem kako ćemo nastupiti na 20. Nagradi Dubrovnika - Memorijalu Željko Đuratović!'

2. listopada 2019. - 22:45
Prijavu za nastup smo poslali poštom u petak, 27. rujna. Platili smo startnine. Potvrdu pošte o zaprimljenoj pošiljci imamo. Potvrde o plaćenoj startnini imamo. Sve smo napravili po pravilima. Auto klub Dubrovnik Racing, koji je organizator
posljednje brdske utrke prvenstva Hrvatske, 20. Međunarodne Nagrade Dubrovnika – Memorijal Željko Đuratović, poziva se na pravila FIA-e, a tamo osim onoga što su oni istaknuli stoji i kako se prijave, koje stignu nakon što je lista prijava objavljena, mogu prihvatiti. Naravno, ako su poslane u roku, a što smo mi napravili. Zatim, danas smo iza 13 sati dobili potvrdu kako je naša prijava stigla te kako je Auto klub Dubrovnik Racing može preuzet – istaknuo je Marijo Barović.

Očekivano, stigla je reakcija iz Auto kluba Župa dubrovačka nakon što se oglasio Auto klub Dubrovnik Racing, točnije, predsjednik kluba Dubravko Čikor te istaknuo kako nisu dobili prijavu Auto kluba Župa dubrovačka za nastup na utrci Komolac - Brgat, kako se rok zna te isto tako pravila.

- Ponavljam, napravili smo sve po pravilima. Očekujem kako ćemo biti uvršteni na startnu listu te kako ćemo nastupiti na posljednjoj brdskoj utrci sezone bez obzira što nas nema sad na listi prijava. Inače, za vašu informaciju prijavili smo za nastup deset vozača – istaknuo je Barović.

Prednost organizatora utrke je da ima uvid u sve prijave prije utrke. Dubrovnik Racing ne krije kako je želio da Niko Pulić vozi u istoj klasi u kojoj bi vozio Marijo Barović, a sve kako bi u izravnom dvoboju njih dvojica odlučila tko je prvak u grupi A.

Na kraju, doznajemo, to se neće dogoditi jer je Barović prijavu poslao za nastup u klasi A6, u kojoj je nastupao i prije, dok su u Dubrovnik Racingu mislili kako će poći u klasu A8 te su u nju prijavili Nika Pulića. Gledajući listu prijava u klasi A6 Dubrovnik Racing ima prijavljena dva svoja vozača, Mirka Penda i Hrvoja Čikora.

- Meni treba 21,5 bod za naslov prvaka u grupi A, a za to mi treba pobjeda u klasi A6 te biti među osam najboljih u grupi. Da, pročitao sam kako su željeli da Pulić i ja budemo u istoj klasi te da naš izravan dvoboj odluči o prvaku. Međutim, zašto Pulić nije u Buzetu sjeo u moju klasu, a mogao je već tada. Zatim, ja sam ostao u svojoj klasi u kojoj sam vozio cijelu sezonu – ističe Barović.

Dubrovnik Racing i Župa dubrovačka vode bitku i za naslov klupskog prvaka Hrvatske. Župa dubrovačka ima 8,5 bodova više i na pragu je prvog naslova klupskog prvaka, dok Dubrovnik Racing juri petu uzastopnu titulu klupskog prvaka na brdu, a ukupno dvanaestu.

- Mnogi me pitaju što sad? Sad žiri odlučuje. Dakle, ništa se neće znati prije subotu, 5. listopada. U 8 sati je verifikacija i tehnički prijem vozila. Potom kreću treninzi, Uvjeren sam kako ćemo nastupiti na 20. Nagradi Dubrovnika Memorijalu Željko Đuratović – naglasio je Barović.
20. travanj 2024 03:57