StoryEditorOCM
AutomobilizamSUPER ZANIMLJIVA ZAVRŠNICA PRVENSTVA HRVATSKE U AUTOMOBILIZMU NA BRDSKIM STAZAMA

STIGLI SLUŽBENI REZULTATI UTRKE U BUZETU Župa dubrovačka je bila u pravu, Dubrovnik Racing se ne predaje, kad će više ta nedjelja, 6. listopada!

17. rujna 2019. - 00:27
Upisali su se rezultati pretposljednje utrke prvenstva Hrvatske na brdskim stazama. Dubrovnik Racing je bio najuspješniji klub u Buzetu, ali je osvojio samo bod više od Župe dubrovačke, koja je uoči zadnje dvije utrke sezone imala 9,5 bodova više.

- Zaostajemo 8,5 bodova – rekao je Dubravko Čikor, predsjednik Dubrovnik Racinga. Branitelj naslova se nadao kako je njegova prednost veća od jednog boda, kako je na pretposljednjoj utrci sezone osvojio pet bodova više od Župe dubrovačke.

- Po onome što smo mi računali po završetku utrke Dubrovnik Racing je osvojio samo bod više. To se sad pokazalo točnim – istaknuo je Marijo Barović, koji je opet uz Denisa Niševića i Maria Jurišića donio bodove Župi dubrovačkoj u borbi za naslov državnog klupskog prvaka. Jurišić je u Buzetu osvojio 25,5 bodova, Nišević i Barović po 23. To je tih 71,5 bod koliko je Župa dubrovačka osvojila protekle nedjelje.

S druge strane Niko Pulić je donio 26,5 bodova Dubrovnik Racingu, Stijepo Manenica 25, a Maroje Batina 21. Dubrovnik Racing je računao kako će Laszlo Szasz donijeti 25 bodova, kako tad otpada Batina jer se gledaju tri najuspješnija vozača, i to je tih pet bodova više od Župe dubrovačke. Međutim, Mađar jest osvojio 25 bodova, ali samo za sebe, a ne za klub jer nije bilo dovoljno vozača u njegovoj konkurenciji za donijeti i klubu toliko bodova, te je Dubrovnik Racing, kad se podvukla crta pod učinak, imao u Buzetu (samo) 72,5 boda, a ne, kako je računao, 76,5 bodova.

Uglavnom, sad je potvrđeno - razlika između vodeće Župe dubrovačke i drugog Dubrovnik Racinga je 8,5 bodova, a do kraja se vozi još samo jedna utrka, i to na stazi Komolac - Brgat. Dubrovnik Racing je domaćin Nagrade Dubrovnika – Memorijal Željko Đuratović, posljednje devete utrke sezone. Može li na svojoj utrci aktualni prvak napraviti preokret te osvojiti peti put uzastopno, a dvanaesti put ukupno naslov prvaka Hrvatske na brdu, ili će Župa dubrovačka obraniti prvo mjesto te po prvi put osvojiti naslov klupskog prvaka Hrvatske?

- Učinit ćemo sve da u tome uspijemo te da ostvarimo najveći uspjeh kluba, budemo prvaci Hrvatske - jasan je Barović.

- Nećemo se predati. To je sigurno. Pitate može li se nadoknaditi zaostatak od 8,5 bodova? Može i to u izravnim dvobojima. Drugačije se ne može – istaknuo je Maro Franić, iskusni vozač Dubrovnik Racinga.

- Mi smo spremni na izravne dvoboje - poručio je Barović.

Niko Pulić bi trebao ići na Marija Barovića. Taj dvoboj će ujedno odlučiti o naslovu prvaka u grupi A. Tko će od vozača Dubrovnik Racinga u dvoboj s Mariom Jurišićem, a tko na Denisa Niševića? Dubrovačko brdo se vozi u nedjelju, 6. listopada. Nekoliko dana prije će liste prijavljenih ugledati svjetlo dana. Tada će se znati odgovor i na pitanje: Hoće li Dubrovnik Racing posegnuti za novim automobilima u zadnjoj utrci sezone?

Uglavnom, dubrovačka utrka odlučuje ne samo o klupskom prvaku Hrvatske, ne samo o prvaku u grupi A, već i o prvaku u grupi N, a tu će bitku voditi između sebe dva člana Dubrovnik Racinga, Đivo Franić i Maroje Batina.

Župa dubrovačka zadnju utrku dočekuje s ukupno 544 boda, a Dubrovnik Racing ima 535,5 bodova. Ragusa Racing s 344,5 bodova drži čvrsto treće mjesto s velikih 45 bodova više od četvrtog u ukupnom poretku, Auto karting kluba Rogoznica. Sve ukazuje kako bi na kraju sezone tri kluba iz Dubrovačko-.neretvanske županije trebala biti na pobjedničkom postolju ukupnog poretka. Samo, tko će na kraju biti u sredini - Župa dubrovačka ili Dubrovnik Racing? Kad će više ta nedjelja, 6. listopada!
16. travanj 2024 15:24