StoryEditorOCM
AutomobilizamAUTOMOBILIZAM

BRDSKO PRVENSTVO HRVATSKE Kakav trijumf Župe dubrovačke u Cazinu, Dubrovnik Racingu ostalo samo pola boda prednosti u ukupnom poretku!

23. kolovoza 2019. - 09:48
Velika pobjeda Župe dubrovačke u Cazinu. Nitko ove sezone nije ostvario toliku prednost u odnosu na prvog pratitelja na jednoj utrci. Čak 15,5 bodova osvojila je Župa dubrovačka više na stazi Sedra – Ostrožac, zvanoj „Krajiška zmija“ u susjednoj Bosni i Hercegovini, jubilarnoj 20. Velikoj nagradi Cazina, koja se boduje za Prvenstvo Hrvatske, od Dubrovnik Racinga, lidera i aktualnog prvaka, koji je nakon šest od devet odvoženih utrka prvenstva Hrvatske na brdu ove godine i dalje vodeći u ukupnom poretku, ali ima samo pola boda više od druge Župe dubrovačke! 

Dubrovnik Racing je slavio na prvoj (Stubičke Toplice), drugoj (Skradin), trećoj (Kotor) i petoj utrci sezone (Malačka). Župa dubrovačka je prethodno bila najbolja na četvrtoj (Gorjanci). Dubrovnik Racing je najveću prednost ostvario na trećoj utrci kad je skupio osam bodova više od Župe dubrovačke, a uoči Cazina imao je 16 bodova prednosti. Međutim, sjajnim nastupom u šestoj utrci sezone Župa dubrovačka je stigla tik do aktualnog prvaka.

Ragusa Racing je i dalje treća u ukupnom poretku nakon šeste stanice. Daleko je od vodećeg dvojca, ali ima 54 boda više od Rogoznice, koja je preskočila Solin u Cazinu te stigla na četvrto mjesto u poretku klubova.

U Cazinu najbrži je u konkurenciji 84 vozača bio Laszlo Szasz. Mađar u 'dresu' Dubrovnik Racinga u formuli Reynard Zytec F3000 popravio je (osobni) rekord 3.870 metara duge staze. On sad iznosi 2:08,687 minuta.

- Szasz je vozio prosječnom brzinom 108,2 kilometra na sat – naglasili su organizatori utrke.

Szasz je bio najbolji u kategoriji II te klasi 20, dok je u kategoriji I četvrtu pobjedu sezone ostvario je Domagoj Pereković iz Zanatlije, drugi je bio također Zagrepčanin - Dejan Dimitrijević iz Velike Gorice, a treći Mario Jurišić iz Rijeke, koji vozi za Župu dubrovačku. U ukupnom poretku kategorije I četvrti je bio Denis Nišević, Riječanin koji vozi za Župu dubrovačku, a koja je nastupila u Cazinu s trojicom vozača. Sva trojica su ostvarila pobjedu u klasi (Ivan Petrušić u klasi 1, Jurišić je bio najbolji u klasi 16, a Nišević u klasi 17). Dubrovnik Racing je pak ostvario dvije pobjede u klasama - Niko Pulić je bio najbolji u klasi 7, a Szasz u klasi 20.

Inače, bodove za Dubrovnik Racing u Cazinu osvajali su osim Nika Pulića još Maroje Batina, koji je bio drugi u klasi 1 te Maro Franić (drugi u klasi 16). Dubrovnik Racingu je 'udarac' zadao tehnički kvar na automobilu Điva Franića, koji je zbog toga ostao bez pobjede i bodova u grupi N i klasi 2. Ali, i Župa dubrovačka je imala problema. Mario Barović je zbog kvara morao odustati i prije subotnjih treninga. Drugo mjesto u klasi osim Mara Franića i Maroja Batine zauzeli su od članova Dubrovnik Racinga još Mirko Pendo u klasi 6 i Mato Milković u klasi 15.

U grupi A Puljanin Saša Radola iz No Traction je bio najbolji ispred Nika Pulića, koji je donio najviše bodova za Dubrovnik Racing u Cazinu – 20 (Batina 18,5, a Maro Franić 17,5). Mario Jurišić i Ivan Petrušić su za Župu dubrovačku osvojili po 24 boda, a pola boda manje Denis Nišević. Pereković je bio najbrži u grupi E. 

Boje Raguse Racinga su u Cazinu branili Teo Blažević, Ivan Sentić i Nikola Kitin. Blažević je bio treći u klasi 1, a Kitin treći u klasi 7, dok je Sentić odustao. Ragusa Racing je u Cazinu za poredak klubova osvojila novih 27 bodova (peta klupski u Cazinu – Blažević je donio 15, a Kitin 12 bodova).

Piše se i pobjeda vozača Pelješac Racinga u klasi 15 koju je ostvario Mađar Kornel Nyeki.

Tri su utrke do kraja – 1. rujna se vozi u Ilirskoj Bistrici, 15. rujna u Buzetu, a 6. listopada u Dubrovniku. Pitanje glasi - Dubrovnik Racing peti put uzastopno, a dvanaesti put ukupno klupski prvak Hrvatske na brdu ili će prvi put u svojoj povijesti Župa dubrovačka slaviti naslov klupskog prvaka?
25. travanj 2024 03:15