StoryEditorOCM
AutomobilizamPRIPREMA, POZOR, SAD! |

AUTO JE I DALJE U GARAŽI, JOŠ SE ČEKAJU NEKI DIJELOVI Prvak Marijo Barović: ‘Sve naše želje, to je sigurno, nećemo moći ostvariti‘

Piše Tonči Vlašić
5. lipnja 2020. - 13:35
Marijo Barović je 2017. osvojio Zlatnu kacigu te nagradu za najuspješnijeg vozača sezone HAKS-a foto: Tonči Vlašić
Iskreno, 'uhvaćeni smo na prepad'. Iznenadila nas je odluka kako krećemo s utrkama. Nismo očekivali kako će početi u lipnju. Međutim, ovo je jedna izvanredna situacija, te se sad pokušavamo posložiti što bolje. Hoćemo li uspjeti, što ćemo uspjeti, više ćemo znati početkom idućeg tjedna. Nakon koronavirusa financijska situacija je lošija, dosta lošija. Proračun same Općine Župa dubrovačka je smanjen. I kad je tako kako je, sve naše želje, to je sigurno, nećemo moći ostvariti – rekao je Marijo Barović, najuspješniji vozač Auto kluba Župa dubrovačka, koji je ujedno i čelni čovjek kluba. Osvojio je Barović prošle godine naslov državnog prvaka na brdu u skupini 'A', ali, to više ističe, njegov klub je klupski prvak Hrvatske na brdu, a to je povijesni uspjeh župskog sporta.

- Da, prvi smo klub iz Župe dubrovačke koji je prvak Hrvatske – kaže Barović, a potom o novoj, skraćenoj i krnjoj sezoni.

- Nema autoslaloma, nema kronometra, dvije discipline u kojima sam osvajao naslov državnog prvaka. Što se tiče brda u planu je šest utrka, a prošle sezone smo ih imali devet. Krug je također šest utrka, tj. tri vikenda po dvije utrke, jedna u subotu, druga u nedjelju. Imam fića. Imam i Hondu, koju sam želio prodati kako bih mogao kupiti novi auto. Recimo kako u ovom trenutku imam auto za krug, ali ne za brdo ili rally, tj. za te dvije discipline postojeći auto nije konkurentan. Što ću uspjeti napraviti, a s obzirom na situaciju, to ne znam. Skradin je već 20. i 21. lipnja. To je prva brdska utrka sezone. Sedam dana poslije je krug u Banja Luci, prve dvije trke. Još nisam sastavio ni Hondu. Fale mi neki dijelovi. Želja je nastupiti na oba natjecanja, ići u Skradini, te u Banja Luku, ali, kažem, u ovom trenutku je sve upitno. Vidjet ćemo što će se događati idućih dana.

image
Marijo Barović (Auto klub Župa dubrovačka) foto: Tonči Vlašić


U povijesti hrvatskog sporta ostat će zapisano kako su Auto klubu Župi dubrovačkoj naslov klupskog prvaka Hrvatske na brdu donijeli Mario Jurišić, Denis Nišević, Ivan Jaranović, Deni Kmetović, Ante Kriste, Niko Pijević, Ana Krešić, Antonio Kešerac, Ivan Petrušić i Marijo Barović uz napomenu kako je i Jurišić osvojio i pojedinačni naslov (Barović u grupi A, a Jurišić u grupi E).

- Ivan Petrušić će voziti. Nastupit će Antonio Hernaut u prvenstvu povijesnih automobiila, a on je, i to treba istaknuti, aktualni doprvak Hrvatske. Malo mu je nedostajalo da i on prošle godine osvoji naslov državnog prvaka, samo jedan bod, iako je i drugo mjesto veliki uspjeh. Što se mene tiče, rekao sam. Zatim, Nišević je odlučio kako neće voziti ove godine. Jurišiću počinje sin vozit utrke, te još nije odlučio, hoće li i on voziti. Koliko znam, želja mu je, iz gušta, nastupiti na nekoliko utrka, ali, naravno, veća želja mu je pomoći sinu. Jurišiću je otkazao sponzor... Svi smo, nažalost, doživjeli isto ili slično. Nema tko nije osjetio posljedice nakon koronavirusa. Jasno je kako će financijska situacija uvelike 'krojiti' sezonu. Nitko ne zna što će biti sutra, te je teško govoriti o sezoni, planovima. Ići ćemo korak po korak, utrku po utrku. Nema sumnje kako će tako i svi ostali. Sad razmišljamo o Skradinu, te o Banja Luci. Istina, još nema pravilnika, kao ni kalendara sezone. Trebali bi više znati idući tjedan – naglasio je Barović.
20. travanj 2024 08:40