StoryEditorOCM
ZabavaDaleka obala

Svi se pitaju gdje je splitska legenda Marijan Ban, za novinare ne želi ni čuti. Njegov prijatelj nam je sve otkrio...

Piše Ivana Kapetanović/sd
9. listopada 2023. - 15:32

Često se svi pitaju gdje je i kako je sada Marijan Ban, splitska glazbena legenda, osnivač kultnog benda Daleka obala čiji su hitovi odgojili mnoge generacije, a s obzirom na ogroman interes za jednog od omiljenih splitskih glazbenika, u nedavnom intervjuu pitali smo Borisa Hrepića Hrepu, suosnivača i basista Daleke, što ima s Banom, piše Slobodna Dalmacija.

Sunnysidersi su snimali u Parizu, Hrepa nam je ispričao sve o toj ludoj avanturi, planovima, radu sa suprugom...

image

Marijan Ban

/Slobodna Dalmacija

Podsjetimo, prije šest godina Ban se povukao sa scene zbog zdravstvenih problema, proglasio silenzio stampa, pa tako ne daje nikakve izjave i rijetko ga možemo sresti u javnosti. Sve to jako je ražalostilo njegove obožavatelje. No, to ne znači da Ban ne prati sve.

S vremena na vrijeme bivši frontmen Daleke obale svojoj se publici obrati putem društvenih mreža, a s bivšim kolegama iz benda i dalje je u kontaktu. Banovi su hitovi postali evergreeni, a ove je godine dobio i Porina za životno djelo koje mu je uručio njegov prijatelj, glazbenik Neno Belan. Osim toga uživa u svome miru. 

image

Marijan Ban

Josko Ponos/Cropix

‘‘Ban je u jednoj mirnoj, finoj, gospodskoj penziji. Uživa u svom potkrovlju gori, unuci su oko njega. Tu je prije bio samo kompjuter i njegov krevet. Sada je tu gomila igračaka i svega od unuka koji dođu i ostave to tu tako.

‘To se ne dira, to su njihove instalacije. Nema tu slaganja, oni stave di stave i to tu tako mora stajat.’ reka mi je Ban. I sve on prati, sve on zna, drago mu je da Daleka obala to tako radi, Jakša Jordes mu je drag, drago mu je da ta priča ide dalje. A on voli svoj mir i uživa u njemu‘‘, rekao nam je Hrepa.

A uskoro bismo mogli i čuti duet koji je Oliver snimio s Banom i koji s nestrpljenjem iščekujemo... 

Oliver je prije smrti s Banom snimio pjesmu koja godinama čeka da je svi čuju. ‘Snimili su je iz prvog pokušaja‘

image

Boris Hrepic Hrepa

Nera Simic/Cropix
image

Jadran Vuskovic, Jaksa Kriletis Jordes, Zoran Ukic te Boris Hrepic

Paun Paunovic/Cropix
image

Zoran Ukic, Boris Hrepic, Jadran Vuskovic, Jaksa Kriletis Jordes

Paun Paunovic/Cropix
image

Zoran Ukic, Jaksa Kriletis Jordes te Boris Hrepic, Jadran Vuskovic.

Paun Paunovic/Cropix
27. travanj 2024 16:42