StoryEditorOCM
Zabavatko će u torino?

Poznat je datum održavanja Dore. Hoćemo li u Opatiji gledati Severinu? Fanovi bi željeli da nas splitska pjevačica opet predstavlja na Eurosongu

Piše M.P.
20. studenog 2021. - 14:15

DORA 2022. održat će se u Opatiji 19. veljače iduće godine. Na njoj će se natjecati 14 pjesama, a onaj tko pobjedi predstavljat će nas u svibnju na Eurosongu u Torinu.

S HRT-a su poručili kako su produljili natječaj za prijavu pjesama, koji neće završiti 25. studenog, kako je isprva bilo planirano, nego će trajati do 12. prosinca.

Novi urednik Dore Tomislav Štengl, koji je na tom mjestu zamijenio Uršulu Tolj, na ovo se odlučio zbog pogoršane epidemiološke situacije u Hrvatskoj koja utječe i na autore i izvođače, tvrde na javnoj televiziji.

U međuvremenu portal eurosong.hr objavio je rezultate projekta Želje za Eurosong: Dora 2022. Nakon nešto više od dva tjedna glasovanja, fanovi Eurosonga su odlučili i smatraju kako bi na Eurosong u Torino kao predstavnice Hrvatske trebale otputovati djevojke iz grupe Eclipse.

Riječ je o mladoj ženskoj vokalnoj grupi koja je popularnost stekla na društvenoj mreži TikTok obradama stranih i regionalnih hitova.

Drugo je mjesto osvojila hrvatska eurovizijska predstavnica 2006. Severina (pjevala je tada Moju štiklu), dok je treće mjesto pripalo Jeleni Žnidarić poznatijoj pod umjetničkim imenom Zsa Zsa.

Severina je upravo završila snimanje novog albuma, a ako se prijavi na Doru, zasigurno će razveseliti mnoge obožavatelje Eurosonga koji bi je opet voljeli vidjeti na ovom popularnom glazbenom natjecanju.

20. travanj 2024 07:04