StoryEditorOCM
ZabavaPOSLUŠAJTE PJESMU

Matija Cvek zapjevao s poznatim dubrovačkim glazbenikom: ‘U Nade Martadele smo složili glasove onako spontano, ko da se znamo sto godišta...‘

Piše Gabrijela Bijelić
17. veljače 2023. - 21:31

Dogodilo se slučajno, Srđanu je došlo ko grom iz vedra neba. Pjesma koju je prije točno pedeset godišta 1973. pjevao u stalnom tandemu s Bucom, neočekivano je dobila novu verziju, odnosno novi vokal koji je na hrvatskoj estradi ovih mjeseci na posebnoj cijeni. Srđan je snimku od prošlog kolovoza držao u tajnosti pa je oko Valentinova objavio na društvenim mrežama i zaradio mnoge pohvale:

- Gdje nećeš bit‘ ponosan kad te mladi Matija Cvek, vrsni pjevač koji nije iz Grada, zamoli da zapjevamo zajedno ‘Povratak‘, moj hit s Bucom star 50 godina! - pohvalio se prijateljima Srđan iliti Sergio koji živi i radi na američkoj Istočnoj obali. Već dvanaestu godinu nastupa on u duetu s Vukanom Stanišićem kao Serge&Wolf, a na repertoaru je obojici dragi rock‘n‘roll koji su svirali ljetos u Roxya.

Gjivoja je Matija potražio tijekom jednog od posjeta Gradu gdje ljeti voli održavati koncerte na otvorenom. Dogovor za duet pao je u trenu i potekli su Dubrovčanima dobro poznati romantični stihovi ‘...Ljubavi moja, moram te naći, tek sada znam koliko meni značiš...‘

- Snimka je nastala u betuli u Nade Martadele pasanoga ljeta u agostu! Tad smo se Matija i ja prvi i posljednji put vidjeli. Ja sam zasvirao, on je na licu mjesta zapjevao ‘Povratak‘. Složili smo glasove ko da se znamo sto godišta. ovakvo glazbeno iskustvo još nisam doživio – priznaje nam dubrovački Amerikanac koji, dakako, ne odbacuje mogućnost neke nove buduće suradnje sa Cvekom, osvajačem Zlatnog studija za pjesmu godine ‘Trebaš li me‘ s Eni Jurišić.

Kako zvuče Srđan i Matija, doznat ćete u našem videu

 

18. travanj 2024 05:14