StoryEditorOCM
ZabavaDa ne povjeruješ

Dok je uživala u kavi pogodio je - meteorit! ‘Prvo sam čula neobičan zvuk, a onda sam osjetila udarac u rebra‘

Piše dv
18. srpnja 2023. - 19:30

Žena koja je uživala u svojoj kavi na sjeveroistoku Francuske doživjela je neobičnu nezgodu kada ju je pogodio - meteorit.

Slučajevi u kojim meteoriti pogađaju ljude ekstremno su rijetki, no Francuskinja je od ovog mjeseca ipak među njima, nakon što ju je meteorit pogodio u rebra dok je sjedila na terasi. Ona je prvo čula zvuk na krovu, a potom i udarac u rebra, piše sciencetimes.com.

"Pomislila sam da se radi o nekoj životinji, slijepom mišu ili komadu cementa", izjavila je ona.

Međutim, bio je to mali komad stijene koji se odbio od krova i pogodio ženu u prsa, a posljedica je modrica. Drugih ozljeda nije imala, što će reći da je mogla i puno gore proći!

Ona je fragment odnijela geologu dr. Thierryju Rebmannu, koji je analizom utvrdio da je riječ o stijeni izvanzemaljskog podrijetla.

U Francuskoj je, inače, u 21. stoljeću zabilježeno pet incidenata vezanih za meteorite. Prema National Geographicu, Ann Hodges je jedina potvrđena osoba u povijesti koju je pogodio meteorit. To se dogodilo 1954. godine dok je spavala u dnevnom boravku. Crna stijena veličine loptice za softball probila je strop njenog doma i pogodila je u nogu, a kao posljedicu je zadobila također modricu. 

02. svibanj 2024 02:09