StoryEditorOCM
ZagoraNABRIJANA ATMOSFERA

Težak incident uoči burne proslave u Imotskom: maturant se ozlijedio uništavajući - školu!? Čeka ga veliki problem

Piše Braco Ćosić
24. svibnja 2023. - 15:16

Čini se da su u Imotskom počeli problemi i prije najavljene proslave maturanata, što je u Zagrebu beć godinama nazivaju Norijadom.

Kako neslužbeno doznajemo, u okruženju kompleksa srednjih škola u gradu bilo je veselo, ali i s razbijenim inventarom obrazovnih objekata. Uslijedila je i intervencija djelatnika Postaje granične policije Imotski koji su otkrili učenika-počinitelja koji je (već) punoljetan.

Iz Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave splitsko-dalmatinske dobili smo i službenu potvrdu incidenta.

image
Braco Ćosić

- U obrazovnoj ustanovi na području Imotskog zabilježeno je kazneno djelo oštećenja tuđe stvari. Zaprimili smo prijedlog za pokretanje kaznenog postupka, proveli istraživanje i podnijeli prijavu protiv osobe koja je razbila prozor i pri tome se lakše ozlijedila.

Budući da je događaj zabilježen u obrazovnoj ustanovi, detaljnije informacije nismo u mogućnosti pružiti - naglasili su iz splitsko-dalmatinske policije.

Ostaje, dakle, upozoriti maturante koji se ovih dana spremaju proslaviti završetak izlazak iz srednjhjoškolskih klupa da s obzirom na trenutačno prilično "nabrijanu" atmosferu kada su u pitanju učenici i njihovo postupanje, da svoj veliki dan obilježe u civiliziranim i pristojnim okvirima, veseleći se i pjevajući, bez pijenja alkohola i razbijanja školskog inventara.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će postupiti potencijalni "junaci" kada doznajmu kako im je kolega koji se iskalio na školskom prozoru dobio kaznenu prijavu. Hoće li se uozbiljiti i poslušati savjete roditelja i svojih nastavnika ili će krenuti njegovim tragom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 06:49