StoryEditorOCM
ZagoraHUMANITARNA AKCIJA

Imoćanin rođen u Njemačkoj s prijateljima biciklom krenuo iz Frankfurta u Zmijavce: Pobijedio sam rak i sada i želim pomoći drugima!

5. listopada 2020. - 08:16
Slijeva: Tomislav Mrkonjić, Marko Marić i Miljenko Mrkonjić, trojka koja biciklima ide na put od 1500 kilometara, uključujući put preko AlpaPrivatni Album

Miljenko Mrkonjić, 26-godišnji mladić podrijetlom iz Zmijavaca kod Imotskog, rodio se i živi u Njemačkoj. Točno prije deset godina pobijedio je rak limfnih žlijezda.

Još kao dječak obolio je pa je s roditeljima krenuo u tešku i neizvjesnu borbu s opakom bolešću. Borba se isplatila, a u cijeloj priči priskočili su i prijatelji, nepoznati ljudi. I danas, nakon deset godina, Miljenko je na pragu ostvarenja svoga životnog zavjeta. Dok se borio s bolešću, obećao je, naime, kako će kad-tad dobrim ljudima svojom dobrotom vratiti njihovu dobrotu.

– Stigao je taj trenutak. Sada je na meni da učinim dobro i barem nešto vratim od onoga što sam ja dobio kad mi je bilo najpotrebnije. Pod geslom "We ride against cancer" ili, naški rečeno, "Jašemo, vozimo protiv raka", želimo svima ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 23:09