StoryEditorOCM
Dalmacijainvesticija od 7,5 milijuna kuna

U Kaštelima se gradi poslovno-društveni centar: evo kakve će sve sadržaje građanima nuditi novi objekt koji niče u Gomilici

6. siječnja 2019. - 12:40

U svibnju ove godine Kaštel Gomilica će dobiti potpuno novi poslovno-društveni centar, projekt čija će se realizacija ostvariti u suradnji tvrtke "Ribola" i Grada Kaštela.

Realizacija projekta kreće već u ponedjeljak, kada počinje pražnjenje, a zatim i rušenje postojeće trgovine "Ribole", a upravo na tom zemljištu niknut će novi objekt, koji će, uz poslovnu, imati i društvenu namjenu.

– Još prije dvije godine počela je priča oko izgradnje ovog centra, od kojega će koristi imati kako tvrtka "Ribola", koja je investitor, tako i Grad Kaštela. U neposrednoj blizini lokacije na kojoj će se graditi ova moderna građevina nalaze se i prostori nekoliko udruga, pošte i mjesnog odbora.

Korisnici tih prostora, koji su sada u vlasništvu Grada, nakon realizacije projekta dobit će potpuno nove prostore za svoje djelovanje, i to gotovo tri puta više kvadrata nego ih trenutačno koriste. Sada je površina prostora koje koriste udruge, pošta i mjesni odbor nešto više od 100 kvadrata, a novi prostori imat će oko 500 kvadrata.

Posebno me veseli što je u sklopu prostora koji će biti namijenjeni društvenim aktivnostima predviđena i multimedijalna dvorana za organizaciju raznih događanja – kazao je kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović, navodeći kako će ovaj projekt nakon svoje realizacije bit svojevrsni centar mjesta jer se u neposrednoj blizini nalazi i crkva.

A opsežnije informacije o ovoj, 7,5 milijuna kuna "teškoj" investiciji, iznio je Ivica Martinović, direktor investicija i razvoja ove kaštelanske tvrtke, koja svoje poslovanje zadnjih godina širi izgradnjom novih modernih centara, i to na području cijelih Kaštela.

– Riječ je o novom dvoetažnom moderno uređenom objektu, ukupne bruto razvijene površine 1430 metara četvornih. U prizemlju novog objekta nalazit će se prodavaonica robe široke potrošnje, mesnica, ribarnica, frizerski salon i pošta s pripadajućim prostorijama, te trafostanica.

Na prvoj etaži objekta uređuje se deset ureda, konferencijska dvorana i tehnička soba namijenjene korištenju udruga i drugih tijela pod pokroviteljstvom Grada Kaštela. Na prvoj etaži osiguran je i prostor za kafić te dvije nenatkrivene terase kako bi posjetitelji i korisnici centra imali prostor i za uživanje u slobodnom vremenu.

Nova građevina donosi i novi prostrani te moderno uređen okoliš s dovoljnim brojem parkirnih mjesta i zelenom površinom, uz jednostavan pristup s glavne gradske prometnice. Ispred budućeg centra tako će "niknuti" oko 55 parkirnih mjesta. Gradnju ovoga društveno-gospodarskog objekta u potpunosti financira tvrtka "Ribola" – kazao je Martinović.

Važno je napomenuti kako od ponedjeljka prodavaonica "Ribole" u Kaštel Gomilici iza pošte prestaje s radom, dok će sama pošta, mjesni odbor i prostori Udruge "Sv. Jeronim" i dalje biti na istom mjestu.

Tek nakon što se izgradi centar, ovi korisnici gradskih prostora sele se u nove prostore koji će se nakon etažiranja prepisati Gradu u vlasništvo, a na mjestu gdje su bili izgradit će se parkiralište.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:52