StoryEditorOCM
Dalmacijamuke po radnicima ‘kaštelanska rivijera’ bez milosti prema onima koji su dvije godine na čekanju

Tulipan grupa: Ne daju plaće i prijete otkazom

Piše PSD.
7. srpnja 2008. - 21:50

Hotel Palace u Kaštel Starome iz vremena kad turisti i plaće
radnika nisu bili upitni Jadran Babić / CROPIX
Zaposlenicima “Kaštelanske rivijere” koji su krajem 2006. godine, kada je srušen veći dio hotela “Palace”, poslani na čekanje, “Tulipan grupa” od siječnja ove godine ne isplaćuje osobni dohodak.

Svi su oni prije zatvaranja hotela potpisali ugovore u kojima stoji kako im je poslodavac dužan do 1. travnja iduće godine isplaćivati plaće u iznosu od 2.400 kuna mjesečno. Uz taj, posljednjih mjeseci kulminira i problem u komunikaciji između Uprave i Samostalnog sindikata s radnicima.

- Nitko nas mjesecima uopće ne obavještava o trenutnom stanju u tvrtki, a na učestale pozive koje upućujemo Upravi zbog neisplate plaća nitko ne podiže slušalicu. Uz Upravu, u potpunosti nas ignorira i Sindikat – žale se radnici koji, kako kažu, na jedvite jade spajaju kraj s krajem.

Isto tako, navode da ih zabrinjava stanje u tvrtki, tim više što bi novi hotel, koji je planirala graditi “Tulipan grupa” na mjestu starog “Palacea”, uskoro trebao otvoriti vrata svojim gostima, a radovi na izgradnji još uopće nisu počeli. S druge strane, zanimljivo je da u Upravi nisu demantirali optužbe nezadovoljnih radnika.

Gelo: Ne poštuju ugovore i rade na crno

-  Svi su oni dobili ugovore prema kojima su raspoređeni na čekanje. Međutim, oni te ugovore ne poštuju, rade po drugim hotelima i ugostiteljskim objektima na crno, dok im mi plaćamo mirovinsko i zdravstveno osiguranje – ističe predsjednik Uprave “Kaštelanske rivijere” Kristijan Gelo.

- Uz sve probleme s kojima smo suočeni, radnici i isplate njihovih plaća nisu nam bili prioritet. Društvo više nema novca za isplatu takvih transakcija, a radnici slobodno mogu pokucati na vrata gradonačelnika, s kojim još nismo postigli dogovor oko izdavanja dozvola za početak izgradnje novoga hotela – oštro će Gelo.

- Većina radnika koja je otišla iz tvrtke može zadovoljno trljati ruke jer smo im isplatili i do 300 posto veće otpremnine od onih koje su zakonom propisane – kazao je Gelo i potvrdio da će radnicima koji se bune zbog neisplate dohotka podijeliti otkaze i uručiti otpremnine.

jakov žarko / epeha

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:55