StoryEditor
Otocinezaustavljiv

Legendarni trajekt toliko je moćan da ima i svoj fan klub: pogledajte kako ‘Lastovo‘ po orkanskoj buri lomi valove, putnik snimio dramatičnu plovidbu

Piše PSD
6. veljače 2020. - 13:24
Duje Klarić/arhiva/HANZA MEDIA

Iako je bura jučer zaustavila gotovo sve brodske linije, legendarni trajekt 'Lastovo' koji je nedavno proslavio pola stoljeća unatoč snažnoj buri i valovima većim od pet metara uspješno je stigao do Visa. Prevozio je 30-ak vozila i oko 100 putnika.

– Išao je iz Splita za Vis, uobičajena ruta, unatoč tramuntani od 50-ak čvorova. More je bilo konstantno 4-5, a ispred Visa dobra 5-ica. U povratku smo morali ići skroz do Maslinice i oko Šolte jer su vjetar i more još pojačali. Sve u svemu, jako zanimljivo i dinamično putovanje – ispričao je za Morski.hr Damir Jerkov, inicijator svojevrsnog fan kluba posvećenog ovom brodu.

Jerkov se i sam našao među putnicima na brodu te je snimio dramatičnu plovidbu. 

– Osim “Lastova”, jučer su isplovili jedino “Marko Polo” za Stari Grad na Hvaru, s tim da je otkazao popodnevni polazak za Split. Sinoć je i “Lastovo” otkazao večernju za Vis. “Dubrovnik” je sinoć isplovio za Anconu ali je morao usporiti na manje od 10 čvorova čim je otvorio Drvenik Veli. Inače plovi oko 17 čvorova – ispričao je Jerkov za Morski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

04. prosinac 2020 06:46