StoryEditorOCM

FOTOGALERIJA Proslava Male Gospe u Vepricu

Piše PSD.
7. rujna 2010. - 22:15
Proslava Male Gospe u marijanskom svetištu Vepric pokraj Makarske okupila je brojne vjernike. Biskupsku misu u 17.30 sati predvodio je pomoćni zagrebački biskup msgr. Ivan Šaško.

Misnom slavlju prethodio je put križa u 15.30 sati i molitva krunice, a nakon mise uslijedila je marijanska procesija.

Na sam blagdan Male Gospe, u srijedu 8. rujna, jutarnje mise su u 7, 9 i 11 sati, a popodnevno je svečano bogoslužje u 17.30 sati. Misi prethodi molitva krunice, a nakon euharistijskoga slavlja je obišašće svetištem.

Dan uoči blagdana Male Gospe, grad na Jadru je svečanim programom u utorak navečer počeo obilježavati ovogodišnji rođendan svoje nebeske zaštitnice i Dan Grada Solina.

Na radost Solinjana svih generacija, a posebice onih najmanjih kao i članova preko 70 športskih i kulturnih udruga, u populacijski „najmlađem gradu“ Hrvatske, položen je kamen temeljac za izgradnju trodijelne školske-sportske dvorane na Arapovcu, uz novoizgrađenu Osnovnu školu Kraljice Jelene.

Kao osobni izaslanik premijerke Jadranke Kosor, kamen temeljac je došao položiti ministar znanosti obrazovanja i športa Radovan Fuchs uz župana splitsko-dalmatinskog Antu Sanadera i solinskog gradonačelnika Blaženka Bobana, te uz blagoslov don Vinka Sanadera, župnika Gospe od Otoka.

Grad je do sada utrošio više od 12 milijuna kuna za kupnju zemljišta, i pripremnu dokumentaciju a za prvu fazu projekta će ukupno biti uloženo preko 28 milijuna kuna. Projekt obuhvaća izgradnju dvorane sa 750 sjedećih mjesta, te etažno parkiralište za 90 automobila kao i malu sportsko igralište s tribinama.

Andrea Kuzmić



Foto: Ivo Ravlić / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:18