PROVOD S EKIPOM

Izložba Slobodne Dalmacije aktualna je svega još nekoliko dana. Ako već niste, svakako je posjetite, neka vas inspiriraju naše heroine

Piše Tihana Marović
Foto Paun Paunović/Cropix
18. ožujka 2021. - 13:18

Sve do kraja ovoga tjedna, u Kući jezika i kulture na Peristilu, otvorena je izložba "Žena koja nadahnjuje" koju nikako ne biste trebali propustiti.

Portrete 23 inspirativne žene iz naše okoline postavila je Slobodna Dalmacija, kako bi ukazali na samozatajne heroine, te pokrenuli kotačić u osvještavanju društva o važnoj ulozi moderne žene.

Žene su, barem je to svima već jasno, zaista prisutne u svim aspektima društva, pa su se na našem popisu našle priznate znanstvenice, sportašice sa svjetskim rekordima, umjetnice, književnice, direktorice uspješnih tvrtki, poduzetnice...

image
Dopustite da vas bez daha ostavi fotografija Ane Mijić, matematičarke i HGSS-ovke koja slobodno vrijeme provodi u spiljama dubokim 700 metara!
Paun Paunović/Cropix

Rušiteljice su stereotipa, a neki prizori će vas uistinu ostaviti bez daha. Recimo, fotografija svjetske rekorderke Lidije Lijić u zaronu ili Ane Mijić, matematičarke i HGSS-ovke koja slobodno vrijeme provodi u spiljama dubokim 700 metara!

Odaberite svoju inspiraciju, fotografirajte se s omiljenim plakatom i ne zaboravite podijeliti sadržaj na društvenim mrežama uz popratni #budislobodna.

Proširite dobar glas, na izložbu pozovite i prijateljice, kolegice, majku, bake, kćeri, unuke, ali i naizgled snažnije polovice, inspirativno druženje dobro će svima doći, posebice u stresnim epidemijskim vremenima. Napomenuti treba i kako su ove heroine svojim objektivom ovjekovječili vrijedni fotoreporteri Cropixa.

image
Fotografija jedinstvene Mirne Mrčele
Paun Paunović/Cropix

Izložba je na Peristilu otvorena svakoga radnog dana, od ponedjeljka do petka od devet do 20 sati, te vikendom od devet do 14 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 23:24