StoryEditorOCM
ŽupanijaNastavak uređenja

Ministarstvo turizma odobrilo pola milijuna kuna za plažu Lolić u Pirovcu - bit će to urbana plaža za mlade

5. siječnja 2018. - 12:55

Ministarstvo turizma odobrilo je Općini Pirovac novih pola milijuna kuna za nastavak uređenja tamošnje glavne mjesne plaže Lolić, koja će postati urbana plaža sa sadržajima za mlade.

To je ministarstvo iz Fonda za razvoj turizma s 300 tisuća kuna sufinanciralo i izradu projektne dokumentacije za Lolić, a pola milijuna kuna i lani je odobreno za prvu građevinsku fazu tog projekta.

Druga faza radova podrazumijeva izgradnju potpornog obalnog zida prema moru, zelenog međuprostora između ogradnih zidova i prilaznog puta, prilazni put plaži, parkirnu traku te šetnicu s hortikulturom.

U obuhvat drugog dijela radova ulazi i gradnja rampe za invalide, te formiranje umjetnog dijela plaže i njezino nasipanje plažnim šljunkom. Predviđeno je i postavljanje urbane opreme, rasvjete, formiranje staze i parkirališta.

– Imamo jasnu viziju razvoja pirovačkog turizma kao glavne gospodarske grane i uređenja plaža Lolić i Starine kao temeljnih turističkih resursa, a planovi se očito poklapaju i s Ministarstvom turizma. S drugom građevinskom fazom počet ćemo vrlo skoro kako bismo bili gotovi do početka turističke sezone, na zadovoljstvo svih mještana i gostiju. Zahvaljujem stručnom povjerenstvu Fonda za razvoj turizma što je i ove godine prepoznalo značenje našeg projekta – rekao je pirovački načelnik Ivan Gulam.

19. travanj 2024 07:35