StoryEditorOCM
ŽupanijaTRI PITANJA ZA GRADONAČELNIKA

Antonijo Brajković: Skradin će izgraditi dječji vrtić

Piše Katarina Rudan
30. prosinca 2017. - 14:31

Skradinski gradonačelnik, profesor povijesti i geografije, mr. sc. Antonijo Brajković, na kormilo grada došao je u lipnju ove godine, nakon provedenih lokalnih izbora.

Na pitanje koliko je zadovoljan postignutim rezultatima u godini na izmaku odgovara:
- Prije svega, napomenuo bih kako ću se osvrnuti na drugi dio godine, odnosno onaj u kojem sam na čelu ovoga grada i moram reći da sam iznimno zadovoljan. Iza nas je uspješna turistička sezona, potpisani je ugovor s Ministarstvom rada i socijalne skrbi za provedbu programa "Zaželi", a u pripremi su i izrade projektne dokumentacije za valorizaciju utvrde Turina i izgradnju sportske dvorane. Naravno, uvijek se može bolje, ali za sam početak mandata, izrazito sam zadovoljan.

Po čemu bi Skradinjani trebali pamtiti 2017.?
- Po izboru novoga gradonačelnika (smijeh). Šalu na stranu, ali ako uzmemo u obzir da je moj prethodnik, Nediljko Dujić tu dužnost obavljao 16 godina i osam kao zamjenik, onda se zaista može govoriti o nečemu što će Skradinjani zapamtiti. Ono što je svakako obilježilo godinu na izmaku su projekti od kojih je jedan startao prije mjesec dana, a to je Javni radovi na čišćenju protupožarnih putova, te već spomenuti projekt "Zaželi", koji počinje početkom nadolazeće godine.

Bitni su za spomenuti upravo iz razloga što zapošljavaju više od 50 ljudi, a za skradinsko područje na kojem živi samo 4000 stanovnika, to nije mala stvar. Dakako, riječ je o poslovima na određeno vrijeme, ali su svakako dobar pokazatelj u kojem smjeru želimo ići i na što stavljamo svoj naglasak, a to je smanjenje nezaposlenosti i samim time odljev stanovništva.

Imate li listu prioriteta za 2018. godinu?
- Svakako, to su već započeti projekti na kojima radimo, a izgradnja dječjeg vrtića jedan je od glavnih prioriteta, jer brigu o najmlađima stavljam na prvo mjesto. Sukladno tome, projekt smo prijavili na mjeru 7.4. i u idućoj godini očekujemo odobrenje sredstava i početak njegove gradnje. Također, nastavljamo s ulaganjem u poboljšanje komunalne infrastrukture na području grada. Time prije svega mislim na izgradnju novih prometnica, javne rasvjete i slično.

Kako budućnost Grada Skradina temeljimo na razvoju turizma, u 2018. godini planiramo realizirati ili krenuti u realizaciju cijelog niza projekata kao što su Skradin – gourmet grad, valorizacija utvrde Turina, uređenje luke Mala jaruga i ostalih važnih projekata za podizanje kvalitete turističke ponude i samim time razvoja gospodarstva. Skradin je izrazito atraktivan turistički grad, Nacionalni park "Krka" je u neposrednoj blizini tako da što se tog dijela tiče, nema straha. Očekujemo još bolju turističku sezonu, još bogatije kulturno ljeto koje je sad već postalo prepoznatljivo u županiji i šire. Sve u svemu, rekao bih da sam poprilično optimističan kad je u pitanju budućnost grada Skradina.


Po čemu će Skradinjani pamtiti 2017.?
- Po izboru novog gradonačelnika (smijeh). Šalu na stranu, ali ako uzmemo u obzir da je moj prethodnik tu dužnost obavljao 16 godina, onda će je Skradinjani zapamtiti.

24. travanj 2024 05:45