StoryEditorOCM
ŽupanijaGradonačelnica ima riječ

Nelka Tomić otkriva koji će važniji projekti obilježiti sljedeću godinu u Vodicama

28. prosinca 2017. - 14:51

Godinu na izmaku vodička gradonačelnica Nelka Tomić ocjenjuje iznimno uspješnom za svoj grad. Na tu dužnost je izabrana kao kandidatkinja HDZ-a nakon lokalnih izbora uoči ljeta koje je, govori, i za Vodice bilo rekordno, po dolascima gostiju i ostvarenim noćenjima.

Turistička 2017. pamtit će se u Vodicama i po otvaranju velebnog hotela "Olympia sky", a uređene su i dvije plaže. Odnosi se to na srimske Vruje i dogradnju Plave plaže, koja se okitila Plavom zastavom za kakvoću mora i Bijelom zastavom, kojom se označava čistoća podmorja.

Vodička cestovna obilaznica riješila je velik problem s jedva podnošljivim gužvama na prilazima gradu, no došla je, nažalost, već u početku na loš glas po nizu prometnih nesreća. U javnosti se zbog toga kod dijela stručnjaka učestalo izražavala sumnja u kakvoću projektiranja i izvedbe, što HAC od prvoga dana opovrgava tvrdnjama da je najveća odgovornost na vozačima koji se nisu pridržavali ograničenja i uvjeta na cesti, podsjeća Tomić na polemike vođene proteklog ljeta. Budući da se nesreće ipak ne mogu ignorirati, HAC je obećao da će u suradnji s policijom do idućeg ljeta provesti niz sigurnosnih poboljšanja. MUP je još proteklog ljeta uveo stalne kontrole brzine i uskoro će postaviti fiksne uređaje za mjerenje brzine, dok će HAC, navodi gradonačelnica, zatvoriti sporedne, pristupne putove poljima Vodičana i postaviti zaštitne ograde na pojedinim dionicama obilaznice.


Najvažnija investicija


Jedna od najvažnijih gradskih kapitalnih investicija u idućoj je godini izgradnja dječjeg vrtića, u planu već nekoliko godina. Bez troškova unutarnjeg uređenja vrtić će koštati oko 18,5 milijuna kuna, a sva dokumentacija za taj objekt dovršena je u 2017. godini. Postojeći vrtić, zajedno s još dva iznajmljena pomoćna objekta nije dostatan za smještaj svih vodičkih mališana. Na površini od 2500 četvornih metara novi vrtić primit će više od 200 djece - ističe Tomić.

U ovoj godini izgrađeno je također nekoliko igrališta sa spravama za vježbanje na otvorenom: na Plavoj plaži u Vodicama, u Prvić Luci, Čistoj Velikoj i Gaćelezima.

Od važnijih projekata, iduću godinu u Vodicama obilježit će puštanje u rad uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, te izgradnja dvaju novih rotora i pješačke staze na relaciji od 1. do 2. ulaza u Vodice. Na tom dijelu državne ceste D8, koji je izgradnjom obilaznice postao lokalnom prometnicom, i dalje se događaju prometne nesreće, napominje gradonačalnica, što bi spomenuta rekonstrukcija trebala značajno ublažiti. Zahvat će koštati 13 milijuna kuna, investitor je HAC, a radovi će početi sljedeće jeseni.

Tijekom 2018. slijedi i nastavak uređenja plaža i šetnice na Prviću, te proširenje groblja na Srimi i u Vodicama, najavljuje Nelka Tomić, uz srdačne božićne i novogodišnje čestitke svojim sugrađanima.

19. travanj 2024 18:42