StoryEditorOCM
ŽupanijaPotpisani ugovori s lovoovlaštenicima

Za projekte razvoja i unaprjeđenje lovstva 380.000 kuna

Piše šibnski.hr
19. prosinca 2017. - 14:34

U Uredu župana Šibensko-kninske županije potpisani su danas ugovori s lovoovlaštenicima kojima su odobrena financijska sredstava za projekte razvoja i unaprjeđenje lovstva.

Potpisivanju ugovora nazočio je šibensko-kninski župan Goran Pauk, predsjednik Lovačkog saveza Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić kao i predstavnici lovoovlaštenika.

- Stalno ističem važnost lova u zaštiti i očuvanju biološke raznolikosti i ekološke ravnoteže prirodnih staništa divljači i dosadašnjom realizacijom sufinanciranih projekata u tom pogledu smo zadovoljni.

Ugovori o zakupu prava lova na zajedničkim lovištima županije produljeni su na 10 godina. Do kraja ove godine bit će izrađene i nove karte lovišta na digitalnim podlogama kojima će biti otklonjene sve nedorečenosti i nesuglasice oko granica zajedničkih lovišta i time možemo biti itekako zadovoljni, kazao je župan Goran Pauk prilikom potpisivanja ugovora s lovoovlaštenicima.



Financijska sredstva u iznosu od 380.000 kuna za projekte razvoja i unaprjeđenje lovstva odobrena su ukupno 21 lovoovlašteniku.

Nakon potpisivanja ugovora, pročelnica županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj, Višnja Marasović i savjetnica za ruralni razvoj, Radmila Perić, prezentirale su lovcima projekt poučne lovačke staze s područja Gorskog kotara, kao primjer suradnje lovačkih društava i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a koji je zamišljen kao temeljni okvir za čitav niz sadržaja i aktivnosti kojima se takvi koridori mogu nadograđivati.

- Kao član odbora Hrvatskog lovačkog saveza vjerujem da smo jedan od saveza koji ima najbolju suradnju sa Županijom. O njezinoj kvaliteti najbolje govori činjenica da je većina drugih županija preuzela naš model suradnje i sufinanciranja, kazao je Nediljko Dujić predsjednik Lovačkog saveza Šibensko-kninske županije i poželio dobru kob lovcima u 2018. godini.



 

25. travanj 2024 11:56