StoryEditorOCM
ŽupanijaJednoglasno izabran

Borislav Šarić novi je predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Šibensko-kninske županije

Piše Katarina Rudan
16. prosinca 2017. - 19:57


Jednoglasnom odlukom članova Vijeća srpske nacionalne manjine, danas je u Kninu za novog predsjednika Vijeća izabran Borislav Šarić (SDSS), koji obnaša i funkciju zamjenika načelnika općine Kistanje i zamjenik je predsjednice županijskog SDSS-a.

Sjenici je bilo nazočno 20, od ukupno 25 članova Vijeća, a Šarić je bio jedini kandidat. Tu će funkciju obnašati do svibnja 2019.godine i redovnih izbora. Naime, na tom je mjestu zamijenio Mirka Raškovića koji je početkom ove godine podnio ostavku na tu funkciju, što je otežalo rad Vijeća koje je izabrano 2015. godine.

- Pred nama je dosta zadataka i posla. Vijeću, kao ustavnoj kategoriji, moramo vratiti ulogu i vrijednost, jer je ono krovna organizacija srpske nacionalne manjine u Šibensko-kninskoj županiji.

Pomoć Vijeća je potrebna pripadnicima srpske zajednice, pogotovu u onim jedinicama lokalne samouprave u kojima nisu na vlasti ili ne sudjeluju u vlasti. Radit ćemo na pitanjima povratka i ostanka ljudi u našoj županiji. Pogotovu ostanka,  jer smo s tim velikim problemom suočeni neovisno o nacionalnoj pripadnosti,  s tom "bijelom kugom" i odlaskom mladih osoba i cijelih obitelji na rad u druge države, što je zabrinjavajuće, izjavio nam je novi predsjednik županijskog Vijeća srpaske nacionalne manjine Borislav Šarić.

Kao jedan od velikih problema samog Vijeća iznosi prostor za rad u sjedištu Županije – gradu Šibeniku.

- Još od osnivanja Vijeća 2002.godine nismo uspjeli to pitanje riješiti. Imamo naš prostor za rad u Kninu, ali držimo da je sasvim logično naše djelovanje i u sjedištu Županije, a za to nam treba prostor. Vjerujemo da ćemo u dogovoru s županom i gradonačelnikom Šibenika doći do rješenja, da makar jednom tjedno budemo dostupni onima koji nas trebaju i u Šibeniku.

I ono na čemu ću, kao predsjednik, posebno raditi je otvoriti se prema medijima kako bismo javnosti predstavili rad samog Vijeća i probleme s kojima su suočeni pripadnici srpske nacionalne manjine, rekao je na kraju Šarić.


 

24. travanj 2024 05:39