StoryEditorOCM
ŽupanijaVodice

Olympia Sky - mjesto gdje je hrvatski turizam dotaknuo nebo

Piše Šibenski.hr
15. prosinca 2017. - 13:33

U srpnju ove godine na turističkom je nebu Vodica i Hrvatske zasjala nova zvijezda - "Olympia Sky" hotel. Bila je to jedna od najvećih turističkih investicija u Hrvatskoj, vrijedna čak 172 milijuna kuna, otvorena u nazočnosti Gordana Jandrokovića, predsjednika Hrvatskog sabora, Garija Kapelija, ministra turizma RH te Tomislava Mađara, posebnog izaslanika predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Kako je istaknuo i generalni direktor društva "Olympia Vodice" Josip Stojanović - to je investicija za budućnost i generacije koje dolaze. Zahvalivši svima koji su sudjelovali na projektu, Stojanović je rekao da je hotel nastavak vizije arhitekta, akademika Ante Vulina, koji je idejni projekt napravio petnaest dana prije smrti.

Moderno, luksuzno zdanje, sa 150 smještajnih jedinica, smjestilo se u bistro morsko krilo, tek na korak od prekrasne šljunčane plaže i oblutaka, tako da gost ima osjećaj da mu i u sobi šumi more. Spoj tradicionalnog mediteranskog ambijenta - i već postojećeg hotelskog kompleksa "Olympia" na 13 800 četvornih metara s 40 godina iskustva i tradicije na turističkom tržištu - te ultramodernog dizajna, vidljiv je i u izgledu hotela koji svojom dominantnom vizurom podsjeća na usidreni kruzer. I sobe su nadahnute istom nautičko-turističkom vizijom, pa se doimlju poput brodskih kabina. Dok vas grije toplina plemenitog drveta od kojeg je načinjen namještaj, pogled vam kroz staklene stijene nesputano brodi prema pučini, niski prekrasnih otoka šibenskog arhipelaga – jednog od najrazvedenijih na Jadranu – i najljepšem izlasku i zalasku sunca koje se uopće može vidjeti. Svaka soba i apartman, osim vrhunskog standarda, ima i terasu za opuštanje s koje se – unaprijed uračunat u cijenu luksuznog smještaja – nudi pogled od milijun dolara.

No, ako ste mislili da ste vidjeli sve, prevarili ste se. Jer, u "Olympia Sky-u" jedna senzacija smjenjuje drugu u nizu. Poseban doživljaj čeka i posjetitelje infinity bazena na devetom katu hotela. Tu se gosti mogu opustiti, i iz vode koja se čitavu godinu grije iz vlastitih obnovljivih izvora energije, solarnih panela, uživati u nikad prije viđenom pogledu na okruženje jedne od najposjećenijih turističkih destinacija na Jadranu – na nisku bisera kornatskog otočja i Nacionalnog parka Kornati. Uz bazen se nalazi Aria Bar, u kojem se mogu poslužiti i svojim omiljenim pićem i nastaviti uživati u pogledu. Na najvišem, desetom katu hotela čistog luksuza nalazi se restoran "Sky".

Iz ovog restorana sa 150 sjedećih mjesta puca panoramski pogled od 360 stupnjeva – s jedne strane more i Kornati, a s druge strane Dalmatinska zagora i planina Promina - a otvoren je svaki dan od 14 do 23 sata.
Chef Stipo Gavrić pazio je da jelovnik zadovolji razne ukuse, pa uz dalmatinska jela poput tradicionalne riblje juhe ili školjki nude sushi role, škampe u tempuri, polpete od hobotnice…
Posebno su ukusni crni njoki sa škampima te brojna druga jela od morskih plodova. Kamenice se serviraju svježe ili na grilu, dok se školjke Sveti Jakov služe pečene u školjci, a za "prste polizati" je i sočni chateubriand od tune.
Ljubitelji steakova i raznih mesnih delicija doći će na svoje s odličnom ponudom odležane govedine, ramsteaka i janjećih kotleta. Brojni prilozi od povrća i umaci se podrazumijevaju.

Na popisu deserata "Olympia Sky" nudi odlične palačinke s bijelom čokoladom, panna cotu, cheesecake i još mnogo toga.
Uz dobru hranu ide i dobra kapljica. U ponudi su najpoznatije vrste viskija, brojni džinovi, šampanjci i odlična vinska karta s domaćim i stranim vinima. Rezervirati svoje mjesto u restoranu možete na broj telefona 022 452 470.
- Ponuda našeg restorana temelji se na domaćoj hrani, na biranim autohtonim proizvodima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i ribara posvećenih tome da na jelovniku svaki dan goste dočeka svježa jadranska riba ekstra klase, jastozi i školjke koje pripremamo po želji gosta. Od predjela možete uz domaći ručno rezani pršut birati do čak dvadesetak vrsta tvrdih i mekih sireva od kravljeg i ovčjeg mlijeka uz domaće masline - kaže nam Domagoj Kalauz, voditelj restorana "Olympia Sky".

U prizemlju hotela "Olympia Sky" uređene su tri nove kongresne dvorane s najmodernijom audiovizualnom opremom.
Jednostavno najbolje – moglo bi se reći da je to neslužbeni kredo koji je vodio sve one koji su stvarali i dograđivali ovaj jedinstveni kompleks hotelskog naselja "Olympia".
Isto tako, "Simply the best" zove se i nagrada koju je dobilo poduzeće "Olympia Vodice" za "Olympia Sky" i to za, kako je istaknuto, "inovativni i kreativni pristup u oblikovanju hotela i pratećih mu sadržaja, te ostvarenu kvalitetu usluge, čime je značajno obogaćena turistička ponuda Vodica i Dalmacije". Nagrada je dodijeljena u okviru poslovno-turističke burze PUT, koja je u hotelu "Park" u Splitu okupila 120 sudionika iz osam zemalja, a na prigodnoj svečanosti dodijeljene su i godišnje nagrade Udruge hrvatskih putničkih agencija i časopisa Way to Croatia.

Nagrada "Olympiji" kruna je uspješne turističke sezone koja je za ovu hotelsku kuću bila jako izazovna s obzirom na otvaranje novog i velebnog objekta "Olympia Sky". Rekordnu turističku sezonu kompleks "Olympija" završit će s oko 125.000 noćenja. Od ove brojke hotel "Olympia" ostvarit će do kraja godine oko 95.000 noćenja, što je za 10 posto više u odnosu na prošlu godinu.
- Iza nas je najuspješnija godina u poslovanju naše tvrtke, jer pored ostvarenih 125.000 noćenja možemo se pohvaliti i s neto prihodima od 65 milijuna kuna, odnosno oko 45 posto više nego prethodne godine. Razlog tome je, između ostalog, i otvaranje novog luksuznog hotela "Olympia Sky" početkom srpnja ove godine. Cijela investicija izgradnje hotela zajedno s investicijom zatvorenog bazena i restorana iznosit će oko 30 milijuna eura. Očekivanja u 2018. su velika. Završetkom izgradnje zatvorenog bazena dobili smo napokon sve uvjete za kvalitetnim cjelogodišnjim radom te organizacijom velikih kongresa i sličnih manifestacija, kao i za kvalitetnom ponudom wellness programa. Također očekujemo rekordnu ljetnu sezonu te intenzivno radimo na tome da je dočekamo maksimalni pripremljeni, kako ponudom tako i kvalitetom usluge.
Iz tog razloga ćemo iskoristiti zimski period u svrhu educiranja i treninga naših zaposlenika. Vjerujemo da će nam se naš trud isplatiti i da ćemo imati sjajnu poslovnu 2018. godinu - kazao nam je Darko Bastić, direktor kompleksa Olympia.

Doček 2018. uz Đani Stipaničeva
Tradicionalno najbolja zabava na Jadranu – tako se, ne bez razloga, reklamira program dočeka Nove 2018. godine u kompleksu 'Olympya', koji traje od 29. prosinca do 2. siječnja. Uz zvijezdu dočeka Đanija Stipaničeva i Neru Gojanović, te još čitav niz drugih sadržaja, iz 'Olympije' pozivaju da se, zbog ograničenog broja soba, doček rezervira na vrijeme.
 

19. travanj 2024 08:24