StoryEditorOCM
ŽupanijaNagrade Županijske Gospodarske komore

Nauspješnije su lani gospodarili Geodezija, Knauf i Solaris

9. studenog 2017. - 16:56

Tvrte Geodezija d.o.o, u kategoriji malih i Knauf Knin u kategoriji srednjih trgovačkih društava dobile su Zlatnu kunu, priznanje Županijske gospodarske komore Šibenik za uspješno poslovanje u 2016. godini, dok je na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Kristalna kuna, priznanje koje se dodjeljuje najuspješnijoj među velikim trgovačkim društvima, pripala turističkoj tvrtki "Solaris" d.d. koja je i prethodne tri godine bila vodeća u ovoj kategoriji.

Prigodnim riječima predstavnicima nagrađenih tvrtki, članovima Gospodarskog vijeća ŽK Šibenik, gospodarstvenicima i predstavnicima Županije i gradova obratio se Josip Zaher, potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije koji je naglasio kako je Šibensko-kninska županija dala jak vjetar u leđa hrvatskim gospodarskim trendovima.

- Broj poduzeća je u protekle tri godine u ovoj Županiji porastao za gotovo 3 posto. Najviše ih je iz trgovine, turizma, građevine i prerađivačke industrije. U gospodarstvu Županije prosječno je bilo zaposleno oko 11 tisuća djelatnika, što je za 2,4 posto više u odnosu na prethodne godine, a rasle su i investicije za impresivnih 15 posto. Ove godine postotak će biti i puno veći. Posebno veseli i buđenje našeg grada domaćina-Šibenika koji postaje jedno od najatraktivnijih turističkih destinacija u zemlji, nakon što je dugo zaostajao-rekao je Zaher.

Skupu se pozdravnom rječju obratila i Darija Puljić, zamjenica šibensko-kninskog župana, dok je Ivan Soža, predsjednik Županijske komore Šibenik, uz ostalo, istaknuo kako šibensko-kninsko gospodarstvo bilježi laganu, ali uzlaznu putanju. Raduje, dodao je, i podatak o konsolidaciji aluminijske industrije i rastu prerađivačke industrije, baš kao i uspjeh u turizmu.

- Turizam je jedna od grana koja sublimira sve ostale gospodarske djelatnosti u ukupnom proizvodu. Ove su godine značajno veće turističke brojke i u Šibeniku, i u svim ostalim mjestima. Možda tek nismo zadovoljni ukupnom hotelskom infrastrukturom jer pojedini poslovni subjekti nisu obnovili svoje kapacitete, pa je to, zapravo, neiskorišteni potencijal. U rekreativnom sektoru u kojeg spada nautički turizam, međutim, imamo i najbolju turističku infrastrukturu. Marina Frapa je, tako, ove godine na Danima hrvatskog turizma ponovno dobila prestižnu nagradu za kvalitetu. Unatoč poteškoćama koje se javljaju u pojedinim tvrtkama i rješavanja kroz predstečajne nagodbe ili stečajeve, mislimo da će i te tvrtke dogodine doći u poziciju normalnog i redovnog poslovanja te da će pridonijeti kontinuitetu gospodarskog rasta Županije-zaključio je Soža.
 

24. travanj 2024 07:56