StoryEditorOCM
ŽupanijaOčekivana odluka

Nacionalno vijeće odbacilo žalbu skupine kninskih HDZ-ovaca nezadovoljnih raspuštanjem organizacije u Kninu! Prijete li buntovnicima sankcije?

7. studenog 2017. - 12:57

Nacionalno vijeće HDZ-a jednoglasno je odbacilo žalbu skupine nezadovoljnih kninskih hadezeovaca koji su nedavno zatražili da se poništi odluka Županijskog odbora stranke o raspuštanju kninske organizacije HDZ-a.

- A kako bi drugačije i bilo?! To je sasvim očekivana odluka, jer je žalba neargumentirana i bez pravog uporišta. Nacionalno vijeće je jednoglasno podržalo odluku ŽO o raspuštanju i odbacilo žalbu kao neosnovanu, i idemo raditi - komentirao je odluku NV-a predsjednik Županijskog odbora Nediljko Dujić.

Prijete li autorima i potpisnicima žalbe sankcije zbog tog postupka, zanimalo nas je.
- Ne trčimo pred rudo. To su stranačke stvari. Ja sam legalist, sazvao sam stranačka tijela i javnost će biti informirana o svim koracima koje poduzmemo. A bit će ono što odluči većina na sjednicama stranačkih tijela. Ja mislim da je to jedini ispravan način vođenja stranke - konstatira Dujić.
I
nače, gotovo cijeli bivši Gradski odbor HDZ-a Knina, kojega je donedavno, sve do podnošenja ostavke, vodila bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac, nedavno imenovana za državnu tajnicu u Ministarstvu uprave, potpisao je sporno protestno pismo kojim reagiraju na odluku ŽO HDZ-a o raspuštanju njihove stranačke organizaicje. Od Nacionalnog vijeća su tražili da tu odluku preispita i poništi, a otvoreno su iskazali nezadovoljstvo i imenovanim povjerenikom Nikolom Blaževićem koji je zadužen pripremiti unutarstranačke izbore u kninskom HDZ-u. Blažević je, naveli su u pismu, bio član proskribiranog kninskog GO HDZ-a, pa je prema tome, smatraju, suodgovoran.

No, najveći je odjek u javnosti, ali i stranci, imao dio pisma (žalbe) u kojem se govori kako se Hrvati iz Knina iseljavaju, što treba zaustaviti, jer ako se taj proces nastavi, "Srbi će se vraćati i time uništiti san dr. Franje Tuđmana koji je s razlogom raselio to područje".

Dujić je s indignacijom odbacio takva stajališta, napominjući kako to nije politika HDZ-a nikad bila, a niti je danas. Takvu konstrukciju ocijenio je nespretnošću i nesnalaženjem autora pisma.

25. travanj 2024 22:48