StoryEditorOCM
ŽupanijaVodice

U obnovu osnovne škole s najvećim brojem učenika u županiji uloženo pola milijuna kuna

Piše Katarina Rudan
1. studenog 2017. - 12:38


Na zapadnom dijelu zgrade Osnovne škole "Vodice" od jeseni, točnije od sredine rujna, izvode se radovi na uređenju fasade. Dijana Ercegović, pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport, kaže da će skela biti uskoro maknuta jer su radovi pri samom kraju. Izvođač radova je šibenska građevinska tvrtka "Naprijed".

Podsjetimo, Šibensko-kninska županija je osnivač 14 osnovnih i 12 srednjih škola te svake godine iz državnog proračuna dobiva određena sredstva za kapitalna ulaganja u školstvo. Ove godine je za ulaganja u osnovno školstvo dobila 1,5 milijuna kuna i novac je još u lipnju raspoređen.

Upravo najveći iznos pripao je školi u Vodicama, ukupno 540.000 kuna i to: 230.000 za sanaciju i uređenje fasade zapadnog dijela školske zgrade, 130.000 za izradu ograde oko škole te 180.000 kuna za nabavu računalne i didaktičke opreme i nastavnih pomagala za učionice.



– Oprema je nabavljena prije početka školske godine, postavljena je i ograda, a radovi na fasadi, zbog gradske odluke o zabrani izvođenja građevinskih radova u vrijeme turističke sezone, počeli su 15. rujna. Dakle, s radovima se ne kasni i sve se realizira prema potpisanom ugovoru s izvođačem – kaže pročelnica Ercegović i dodaje da su zadnjih godina u vodičku školu uložena znatna sredstva.

Naglašava, da se kod raspodjele sredstava vodi računa o potrebama i prioritetima škola, te se u dogovoru s ravnateljima i uvidom u stanje školskih objekata i opreme određuju prioriteti. Kad je riječ o vodičkoj školi, treba naglasiti da je to škola s najvećim brojem učenika u Šibensko-kninskoj županiji, s tendencijom daljnjeg rasta.

U ovoj školskoj godini, uključujući i Područnu školu Tribunj organiziranoj za učenike od prvog do četvrtog razreda, ukupno je upisano 734 učenika u 36 razrednih odjela. Nastava je organizirana u prvoj smjeni, dok učenici nižih razreda nastavu imaju u međusmjeni.



– Radi se o velikoj školskoj zgradi u koju treba ulagati, a to se i čini, ovisno o raspoloživim sredstvima. Ranijih godina obavljeni su radovi na sanaciji krovišta, promijenjena je stolarija, uređuju se učionice, nabavlja oprema i sve ostalo što je školi potrebno.

Također, u suradnji s Gradom Vodice, prije par godina obnovljena je sportska dvorana osnovne škole, koju koriste ne samo školska djeca, već i razne vodičke sportske udruge djece i mladih – kazala je Ercegović i dodala da se realizacijom kapitalnih projekata i ulaganjima poboljšava i unaprjeđuje pedagoški standard u školama te osiguravaju uvjeti rada s ciljem da se pod jednakim uvjetima svim učenicima omogući kvalitetno obrazovanje.
 


Otišlo je 230.000 kuna za sanaciju i uređenje fasade, 130.000 za izradu ograde oko škole te 180.000 kuna za nabavu opreme

24. travanj 2024 02:25