StoryEditorOCM
ŽupanijaFestival piva

Ako želite uživati u odličnom pivu i bavarskim kobasicama ne morate potegnuti do Muenchena - sve to možete kušati i u Primoštenu

Piše Vedrana Stočić
4. listopada 2017. - 13:47

U Primoštenu u Adriatiq hotelu Zora od 5. do 10. listopada održava se prvi Oktoberfest party. Organizator festivala piva je hotel Zora, međutim i primoštenska Turistička zajednica aktivno se uključila u promociju ove manifestacije koja produžava sezonu do duboko u listopad.

Organizatori prvog Oktoberfesta najavljuju uživanje u dobrom pivu i originalnoj bavarskoj glazbi i probranim hrvatskim izvođačima  koji će nastupati u velikom šatoru gdje će, kažu, pivo teći u potocima.

Svečano otvorenje  je u hotelu Zora“ u četvrtak 5.10.2017. u 18 sati, tradicionalnim otvaranjem bačve. Bit će ponuđeni tradicionalni bavarski i hrvatski kulinarski specijaliteti iz hrvatske kuhinje uz glazbu uživo. Glavne glazbene zvijezde primoštenskog Oktoberfesta  su „PARTY FÜCHSE“ iz Bayerna i tamburaški bend „MEJAŠI“.

U primoštenskoj Turističkoj zajednici podržavaju festival piva jer im je, kažu, njemačko tržište vrlo interesantno.  
- Nijemci su najvjerniji gosti Primoštena, neke obitelji i po 40 godine dolaze u Primošten. Statistički podaci iz e-visitora, ističe direktor Turističkog ureda Ivan Matošin, samo potvrđuju potrebu dodatnog angažiranja na njemačkom tržištu. Naime, do konca kolovoza njemački turisti ostvrarili su 91 tisuću noćenja i bili su treći po brojnosti. U rujnu su pak najbrojniji, a trenutno se u Primoštenu odmara oko 700 njemačkih turista.
 
 

25. travanj 2024 06:59