StoryEditorOCM
ŽupanijaDruženje u Čistoj Velikoj

Gradonačelnica Vodica dr. Nelka Tomić posjetila vrtić i školu

Piše šibenski.hr
6. rujna 2017. - 18:05


U utorak je gradonačelnica Vodica, dr. Nelka Tomić, povodom početka nove školske godine, posjetila prvašiće Osnovne škole Čista Velika te mališane Dječjeg vrtića Tamaris, podružnice Čista.

U ugodnoj atmosferi, u pratnji ravnatelja Osnovne škole Čista Velika, Marijana Belamarića, Gradonačelnica se upoznala s učenicima prvog razreda i njihovom učiteljicom Gordanom Ledenko.

Uz kolačiće i sok učenici su podijelili svoja nova iskustva, razgovarali su o školskim obavezama i novim prijateljima. Iskusna i vesela učiteljica Ledenko kojoj je ovo već šesta generacija prvašića nije krila zadovoljstvo svojim novim učenicima koji su dobro pripremljeni došli iz predškolske ustanove i koji će bez problema savladati gradivo.

Inače, ovu lijepo uređenu i moderno opremljenu školu u kojoj se nastava odvija samo u jutarnjoj smjeni, ove školske godine pohađa ukupno 84 učenika od kojih je jedanaest u prvom razredu.

Nisu to samo djeca iz Čiste Velike, nego i iz okolnih naselja: Gaćeleza, Krkovića, Lađevaca i Piramatovaca… Ovaj je susret bio i prilika za bolje upoznavanje te najavu skorašnjeg radnog sastanka na kojem će se Gradonačelnica podrobnije upoznati s radom ove školske ustanove i problemima u čijem rješavanju može pomoći i Grad Vodice.



Nakon veselog susreta u Osnovnoj školi, vodička je gradonačelnica posjetila i mališane obližnjeg dječjeg vrtića. Ovdje je u jednom mješovitom odjeljenju djece od tri do šest godina starosti, upisano šesnaestoro mališana. Pod budnim okom i spretnom rukom njihove mlade odgojiteljice Antonije Škarić, djeca provode bezbrižno djetinjstvo u igri i učenju.




 

19. travanj 2024 04:39