StoryEditorOCM
ŽupanijaMnogo zapaljivih površina

Ozbiljno upozorenje Vodičanima: Split je lekcija, očistite oko kuće da vatra ne plane

Piše Šibenski.hr
19. kolovoza 2017. - 14:04

Vodičko područje raspolaže s mnogo zapaljivih površina koje u kombinaciji sa sušom i požarima mogu opasno zaprijetiti gradu. Split neka nam bude lekcija, pa preventivno djelujući, Komunalno redarstvo ovih dana priprema upozorenja za 500-tinjak sugrađana.

Odluka je donesena na sastanku Komunalnog redarstva s Milovanom Kevićem, načelnikom šibenskog Područnog ureda državne uprave za zaštitu i spašavanje, Danijelom Erceg, načelnicom Odjela za preventivu, planiranje i nadzor te vodičkim dogradonačelnikom Stipom Bosotinom, koji je na čelu Stožera civilne zaštite grada Vodica.

- Nedavni požar koji je zahvatio splitsko područje umalo je bio koban za cijeli grad. I Vodicama može zaprijetiti slično. Imamo liniju dugu 4-5 km od Mrzanca prema Tribunju, ali i do kraja Srime, područje koje spaja poljoprivrednu i građevinsku zonu - kazao je komunalni redar Blagodar Španja.



Na jesen kreću s ruralnim dijelovima i poljoprivrednim zemljištima. Komunalno redarstvo će građanima slati brojna upozorenja, a prema procjeni radi se o njih petstotinjak.

- S prvim kišama, jesen je najbolji period za čišćenje koje ćemo kontrolirati tijekom zime kao preventiva za sljedeću sezonu za koju ponovno najavljuju veliku sušu. Neka se upali nekoliko istovremenih požara, tko će to obraniti? Split je skoro izgorio, nema razloga da ne počnemo preventivno djelovati - najavio je Španja.

19. travanj 2024 22:20