StoryEditorOCM
ŽupanijaBILJEŽE SE REKORDI

Primošten pun kao šipak - gostiju za četvrtinu više nego lani: I Gospa od Loreta privlači turiste

Piše Vedrana STOČIĆ
9. srpnja 2017. - 19:20

U Turističkoj zajednici Općine Primošten zadovoljno trljaju ruke. U prvih pola godine Primošten je posjetilo više od 26 tisuća turista što je, u odnosu na isto lanjsko razdoblje, povećanje od impresivnih 25,33 posto. Istodobno je ostvareno 123.502 noćenja ili 22 posto više nego u 2016. godini. Dojam da je Primošten upravo u lipnju bio krcat turistima potvrđuju i brojke.

Prema podacima izvučenim iz sustava eVisitora, u Primoštenu se prošlog mjeseca odmaralo 14.111 gostiju, a ostvareno je čak 82.777 noćenja. U odnosu na prošlogodišnji lipanj, broj dolazaka je, kažu statistike, veći za 35,34 posto, a broj noćenja za 35,41 posto. Povećanju broja turista, smatraju u primoštenskoj Turističkoj zajednici, pridonio je novoizgrađeni 17-metarski kip primoštenske nebeske zaštitnice Gospe od Loreta podignut na vrhu brda Gaj.

Iako je svetište otvoreno početkom svibnja, već ga masovno posjećuju i organizirane grupe turista. Primošten i ove godine priređuje bogat ljetni program, pa turistički radnici smatraju da će se niz odličnih turističkih rezultata nastaviti i sljedećih mjeseci. Najavljuju, tako, Sajam domaćih proizvoda „Domaće je najbolje“ koji će se održati od 10. do 13.srpnja, zatim Primobeats Open Air Party 22. srpnja, a puno mladih posjetitelja i turista privući će, očekuju, i glazbeni spektakl SuperUho Festival koji će trajati od 7. do 9. kolovoza, te novost - OctoberFest od 5. do 8. listopada.

- Sustavno se bilježi rast broja turista premda imamo samo jedan hotel, a interes za hotelskim smještajem je velik. Potencijalni ulagači u hotelske kapacitete profitirali bi u Primoštenu. Naša strategiji razvoja turizma upravo se temelji na visoko kategoriziranom hotelskom smještaju i aktivnom odmoru - kaže Ivan Matošin novi, mladi direktor Turističkog ureda primoštenske Turističke zajednice.
 

25. travanj 2024 00:43