StoryEditorOCM
ŽupanijaHrvatski turizam dobio vrijednu investiciju

Na otvaranje Olympie Sky došlo pola Plenkovićeve Vlade! Ministar Cappelli: Čestitam Jollyu na fantastičnom zdanju (FOTO)

Piše Ante Talijaš
8. srpnja 2017. - 00:16

U Vodicama je petak navečer u sklopu turističkog kompleksa "Olympia" svečano otvoren novoizgrađeni hotel "Olympia Sky". Imponzatno je to arhitektonsko zdanje kaskadnog oblika, a pogledom s mora doima se poput "nasukanog kruzera". Svečanosti otvaranja nazočio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, ministri Gari Cappelli, Zdravko Marić, Oleg Butković i Gabrijela Žalac te bivši ministri Dario Nakić, Ivan Šuker i Rajko Ostojić.

Gradnja novog hotelskog kompleksa krenula je u proljeće prošle godine, a tvrtka "Hoteli Olympia" u vlasništvu poduzetnika Josipa Stojanovića Jollya u njega je uložila 190 milijuna kuna i jedna je od najvećih ovogodišnjih investicija u hrvatskom turizmu.
Ministar turizma Gari Cappelli  podsjetio je na svečanmosti kako je u zadnje vrijeme u privatni turistički sektor investirano oko 800 milijuna eura izgrađeno 40 novih hotela.
-Vodički hotel Olympia sjajna je investicija i nova stranica u povijesti vodičkog turizma i njegovo novo pozicioniranje na stranom turističkom tržištu. Vodicama i šibenskoj rivijeri ovaj hotel daje jedno novu dimenziju s novom bogatijom turističkom klijentelom. Ovo je još jedna pobjeda hrvatskog turizma. Čestitam Jollyu na fantastičnom i impozantnom zadnju – kazao je Cappelli.

- Ovaj novi hotelski sadržaj treba svima biti na ponos. Ujedno, ovo je pokazatelj da Država vodi brigu o velikim investicijama ne samo u Istri i Sjevernoj Jadranu, nego i na Srednjem Jadranu. Olympia Sky odista je sjajno zdanje koje će zasigurno bilježiti odličnu popunjenost kapacitete tijekom cijele godine – kazao je ministar financija Zdravko Marič.

Ministar pomorstva i infrastrukture Oleg Butković istaknuo je kako je hotel primjer uspješnosti jednog domaćeg poduzetnika.
- Josip Stojanović pokazao je da privatizacija u Hrvatskoj može biti uspješna i da se nakon nje stvari mogu odvijati u pozitivnom smjeru. Hotel je veliki doprinos ne samo vodičkom, nego i hrvatskom turizmu –ustvrdio je ministar Butković.

Hotel "Olympia Sky" ima deset katova, a sadrži 151 smještajnih jedinica u kojima je ukupno 400 kreveta. Na rubnim dijelovima etaža je po osam apartmana, na devetoj etaži je poluotvoreni 35-metarski bazen, a na zadnjoj etaži smjestio se ekskluzivni sky restoran. Među smještajnim jedinicima je i šest soba posebno prilagođene invalidnim osobama.

U sklopu novoizgrađenog kompleksa još su četiri konferencijske sale, dva otvorena bazena, ugostiteljski objekti, četiri konferencijske sale, trgovine, te garaža s parkirnim mjestima.
-Svojom kvadraturom, opremom i sadržajima hotel 'Sky' izgrađen je na razini pet zvjezdica. S obzirom na to da je dosadašnji hotelski kompleks 'Olyimpia' sa dvije hotelske zgrade u kojima je 500 kreveta kategoriziran na četiri zvjezdice i ovaj novi objekt za sada će ostati u istoj kategoriji. Novoizgrađeni kompleks je energetski neovisan, koncipiran kao ekološki hotel i koristi sve mogućnosti prirodnih energenata, prije svega solara – rekao je direktor hotela Darko Bastić.

Namijenjen je bogatijim gostima iz Njemačke, Austrije, skandinavskih zemalja i Engleske. Potpisali smo ugovore s agencijama koje dovode goste iz još nekih drugih država, pa će i struktura gostiju ubuduće biti ponešto izmijenjena. Predsezona je bila odlična, a i s novim hotelom rasprodani smo gotovo do kraja godine. Stoga očekujemo vrhunske rezultate i rekordnu turističku godinu – kazao je direktor hotelskog kompleksa 'Olympia' Darko Bastić

U hotelu je otvoreno 100 radnih mjesta

19. travanj 2024 06:47