StoryEditorOCM
ŽupanijaDođite u subotu na 'Prominski bronzin'

Natjecanje u pripremi janjetine s bižima

Piše Matilda Jelčić Stojaković
23. lipnja 2017. - 12:50


Uoči Dana državnosti, u subotu, 24. lipnja, na trgu u središtu Oklaja od 18 sati održat će se druga gastronomska manifestacija "Prominski bronzin" koji organizira Općina Promina.

Ove godine Prominci će se natjecati u kuhanju janjetine s bižima u bronzinu na drva. Općina Promina osigurava meso, biže i drva. Svi ostali dodaci i začini jelu su po odabiru samih kuhara. Jelo će ocjenjivati tročlani žiri poznatih kuhara, a tri najbolje ocijenjene ekipe dobit će nagrade.

U sklopu "Prominskog bronzina" priprema se i 4. smotra prominskih vina u suradnji s Udrugom vinara "Debit". Nagrada za najbolje vinare po ocjeni žirija koji čine ugledni enolozi je susak.

Na ovogodišnjem "Prominskom bronzinu" u pripremi je i revijalno kuhanje gostiju iz Splita, Šibenika, Knina i Drniša, sajam autohtonih proizvoda i suvenira, izložba tradicijskih predmeta iz fundusa Gradskog muzeja Drniš, radionice za najmlađe u izradi suska, tkanju i kuhanju, prigodan program uz Kulturno-umjetničku udrugu "Promina" i njihove goste, od 22 sata koncert grupe "Baruni" i točno u ponoć veliki vatromet.

Općina Promina sve zainteresirane poziva da dođu u subotu u Oklaj i uživaju u okusima domaće spize koja će se dijeliti besplatno.
 

19. travanj 2024 14:34