StoryEditorOCM
ŽupanijaZa prste polizati

Želite uživati u pravim domaćim proizvodima - dođite u srijedu u Lozovac na Krkin zeleni stol

23. svibnja 2017. - 10:26

Prvi Krkin zeleni stol ove godine će se održati na Lozovcu, glavnom ulazu u Nacionalni park „Krka“, u srijedu u 10 sati u povodu Europskog dana Parkova.  

Krkin zeleni stol projekt je izložbeno-prodajnog prigodnog karaktera namijenjen registriranim proizvođačima autohtonih poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina na užem i širem području NP „Krka“ pokrenut 2015. godine. Opći cilj projekta je unaprjeđenje suradnje s lokalnim stanovništvom te promocija autohtonih proizvoda u Nacionalnom parku “Krka”, dok je specifični cilj projekta potpora lokalnom stanovništvu u proizvodnji i plasmanu svojih proizvoda. Izlagači su odabrani putem javnog poziva. 
 
Ovog ljeta održat će se još tri Krkina zelena stola. Idući je 11.7.2017. u Lozovcu (u povodu Svjetskog dana stanovništva), slijedi onaj 2. kolovoza u Stinicama (u povodu Gospe od Anđela). Posljednji je 18. kolovoza u manastiru Krka (u povodu Preobraženja Gospodnjeg)
 
-Obilježavanje Europskog dana Parkova 24.5. pokrenula je 1999. Europarc Federation. Ove godine Europski dan Parkova obilježava se pod sloganom Mijenjajući klimu mijenjamo parkove! kako bi se naglasila važnost održivog razvoja i suradnje Parkova s lokalnim stanovništvom u zajedničkoj brizi za prirodu. 24. svibnja 2017. u zaštićenim područjima u 22 europske države organizirano je više stotina različitih aktivnosti u cilju predstavljanja važnosti parkova za eko sustave, promjenama u parkovima, čovjekovom utjecaju na biološku raznolikost te promicanju održivog razvoja u lokalnim zajednicama. JU „NP Krka“ svake godine se pridružuje obilježavanju pružajući lokalnom stanovništvu mogućnost izravnog predstavljanja i prodaje svojih proizvoda- kazala je Katia Župan, glasnogovornica NP "Krka".
 
Istodobno, u okviru brenda Parkovi Hrvatske, a u organizaciji Ministarstva zaštite okoliša i prirode i UNDP-ovog projekta PARCS, 8 nacionalnih i 11 parkova prirode od 20. do 28. svibnja obilježavaju drugi Tjedan parkova Hrvatske.
 

19. travanj 2024 12:31