StoryEditorOCM
ŽupanijaPodbacili u Kninu

HDZ u sudačkoj nadoknadi ispustio pobjedu za župana i gradonačelnika Šibenika! Pauk: Istina, pogodili smo stativu, ali tuge nema

22. svibnja 2017. - 14:35

- Hvala svim našim biračima na iznimnoj potpori koju su nam ukazali. Ostvarili smo najbolje rezultate u zadnjih 17 godina. U prvom krugu smo osvojili gradove Skradin i Drniš te sedam općina. Izniman rezultat je i 49,4 posto Gorana Pauka u prvom krugu izbora za župana. Fantastičan rezultat je i 21 mandat u Županijskoj skupštini. Podsjećam, kako smo u prošlom sazivu imali 17 mandata i to u koaliciji. Slijedi nam drugi krug izbora. Imamo dobre startne pozicije i vjerujem opet u dobar rezultat- prokomentirao je Nediljko Dujić, predsjednik županijskog HDZ-a rezultate nedjeljnih lokalnih izbora.

Doduše, nije se sam sjetio Vodica i Knina, gdje su HDZ-ove uzdanice prošle puno lošije. Podsjetimo, u Kninu je Josipa Rimac jedva izborila drugi krug kontra "nezavisnog" Marka Jelića, dok u Vodicama Nelka Tomić mora u drugi protiv HDZ-ove disidentice Sanje Radin Mačukat:

- Čujte, u Vodicama smo isto postigli fantastičan rezultat, to više što je Nelka Tomić novi kandidat. Vjerujem u pobjedu u Vodicama u drugom krug. Što se Knina tiče ni tamo razlika nije nedostižna- rekao je Dujić.

Trijumf HDZ-a bio bi čist kao suza da su kandidati za župana Goran Pauk i gradonačelnika Šibenika Željko Burić pobijedili u prvom krugu. A nedostajalo im je tako malo- obojici tek po nekoliko stotina glasova. Pitali smo Burića i Pauka žale li što su pobjedu ispustili u "sudačkoj nadoknadi"?

- Istina, pogodili smo stativu. Ali, neka eventualna tuga je trajal tri sekunde i onda se vratite u život. Prošao sam sve to već u životu, sve je to sastavni dio političkog života. Međutim, ovo je moj najbolji izborni rezultat do sada. Ne sumnjam u uspjeh u drugom krugu i aklamativnu potporu- izjavio je Pauk.

Slično je odgovorio i Željko Burić:
Ne bih žalio ni za čim. Mi ionako nastavljamo raditi u kontinuitetu. Evo, već tijekom ovog tjedna imamo dva vrlo važna sastanka u Zagrebu. Jedan se tiče projekta TEF-a, a drugi izmještanja Vatrogasnog doma. Mogu samo obećati u svoje i ime Gradskog vijeća da će Šibenik u iduće četiri godine ići nezaustavljivo naprijed- poručio je Burić.

Zanimljivo, čelnici HDZ-a su unatoč natpolovičnoj većini u šibenskom gradskom vijeću i županijskoj skupštini ostavili otvorenom mogućnost za suradnju s ljudima iz drugih stranaka:
- Pa ne moramo mi sbei uzeti sve funkcije. Dobrodošao je za suradnju svatko kvalitetan i s dobrim projektima bez obzira s koje liste dolazi- zaključio je Nediljko Dujić.

16. travanj 2024 09:34