StoryEditorOCM
ŽupanijaPraznik za oči i nepce

U Rogoznici Uskrsni doručak spremaju i stranci: norveški čokoladni kolač bio pravi hit

Piše Vedrana Stočić
16. travnja 2017. - 19:56

Pod pokroviteljstvom Općine Rogoznica i u organizaciji Turističke zajednice i Udruženja obrtnika i Sekcije ugostitelja Šibenik u Rogoznici je na Uskrs, nakon Velike mise priređen jubilarni deseti po redu uskrsni doručak. Zbog kiše, umjesto na novom rogozničkom trgu, uskrsni doručak poslužen je na alternativnoj lokaciji. 



Međutim, to nije umanjilo svu raskoš ponuđenih delicija i masovno blagovanje Rogozničana, domaći i stranih gostiju. I ove godine akciji su se odazvali svi rogoznički ugostitelji, pekari, trgovci, a u organizaciju i pripremu slastica uključili su se i strani gosti, posebice oni koji u Rogoznici imaju svoje kuće i apartmane. Tako je primjerice čokoladni kolač jedne Norvežanke već godinama pravi hit na Rogozničkom uskrsnom stolu. Ove jubilarne godine Općina Rogoznica svim okupljenima poklonila je i uskrsnu pogaču ili kako je Rogozničani zovu sirnicu.



Inače, rogoznički ugostitelji još jednom su dokazali kako se od tradicionalnmih namirnica mogu napraviti maštovita i ukusna jela i slastice, prava mala remek djela. Potvrdili su to Rosi i Reiner Labiling iz Njemačke koji u Rogoznicu dolaze već 12 godina i svake godine iznova uživaju u rogozničkom uskrsnom doručku.



-Rogoznica je zbog izvrsne ugostiteljske ponude davno prepoznata kao elitna gastronomska destinacije-naglasio je u svom pozdravu i čestitki direktor Tursitičkog ureda Marijo Mladinić. Uskrs je okupljenim čestitala i načelnica Sandra Jakelić i predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik Ante Radić, a uskrsni stol blagoslovio je rogoznički župnik don Filip Rodić.
 

19. travanj 2024 01:47