StoryEditorOCM
ŽupanijaTurbulencije u SDP

Predsjednik SDP-a Kistanja Slobodan Rončević i dio članova istupili iz stranke ljuti na odluku Franka Vidovića

Piše Izvor:Hina
19. ožujka 2017. - 23:03


 Predsjednik SDP-a Kistanja Slobodan Rončević podnio je u nedjelju navečer neopozivu ostavku na tu dužnost i istupio iz stranke, zajedno sa zasad nepoznatim brojem članova ogorčenih zbog toga što im je, kako kažu, vršitelj dužnosti predsjednika SDP-a Šibensko-kninske županije Franko Vidović zabranio izlazak na lokalne izbore.

- Vidović mi je, kao član Predsjedništva SDP-a i vršitelj dužnosti predsjednika županijske organizacije, neki dan kao grom iz vedra neba priopćio kako je u Zagrebu, bez moga znanja, postignut dogovor između SDP-a i SDSS-a prema kojem će pet i pol tisuća građana srpske manjine u ovoj županiji podržati Vidovićevu kandidaturu za župana, ali uz uvjet da SDP u Kistanjama ne izađe na izbore, kazao je za Hinu večeras nakon sjednice Općinskog odbora SDP-a Rončević.

On i još nekoliko članova Odbora podnijeli su ostavke i napustili stranku, a to će, najavio je, učiniti veći broj članova tamošnjeg SDP-a, koji broji preko 140 članova i jedan je od mnogoljudnijih ogranaka u Šibensko-kninskoj županiji.

- Apsolutno je neprihvatljivo to što su nam napravili nakon što smo sa središnjicom stranke dogovorili da na izbore izlazimo sa svojom listom, za načelnika i za Općinsko vijeće. Sve organizacije SDP-a u Hrvatskoj autonomno odlučuju o nastupu na lokalnim izborima i Statut im daje otvorene ruke, a mi smo dobili zabranu da uopće sudjelujemo na izborima. Strašno me to povrijedilo kao čovjeka i kao i mnogi naši članovi, shvatio sam to kao napad na ljudsko dostojanstvo jer jako smo dobra organizacija koja je očekivala puno od ovih izbora,  kazao je Rončević čija je stranka u Kistanjama u opoziciji.

Franko Vidović večeras nije želio komentirati krizu u Kistanjama.

- Neka Rončević govori što ga volja, ja nemam komentara, kratko je kazao.
Slobodan Rončević bio je lani kandidat SDP-a za zamjenika šibensko-kninskog župana iz redova srpske nacionalne manjine, nakon što je odlaskom Mirka Raškovića u Hrvatski sabor zbog nespojive dužnosti biran novi dožupan.

Rončević je svojedobno bio i načelnik Općine Kistanje.
 

19. travanj 2024 23:29