StoryEditorOCM
ŽupanijaDjelo ulaže

Zgrada stare škole na Rudini u Tisnom postaje hotel s bazenom na krovu

Piše Katarina Rudan
31. siječnja 2017. - 15:00

Općina Tisno će krenuti u proceduru točkastih izmjena prostornog plana mjesta Tisno čime će biti stvoren osnovni preduvjet da poduzeće "Djelo" krene u prikupljanje potrebne dokumentacije za gradnju. Riječ je o investiciji u staroj zgradi škole na Rudini u vlasništvu tog poduzeća i nakon što Općina zaprimi zahtjev za izmjenama plana, bit će potrebno najmanje šest mjeseci za obavit taj dio posla. Za to vrijeme "Djelo" će raditi na izradi projektne dokumentacije za hotel s četiri zvjezdice u postojećem objektu škole, te aneksu, odnosno dogradnji zgrade. Ako sve bude išlo prema planu, s uređenjem i dogradnjom objekta budućeg hotela kapaciteta 70 do 80 ležaja krenulo bi se na jesen, nakon završetka turističke sezone, a svoja vrata hotel bi gostima otvorio slijedeće, 2018.godine. Rečeno je to jutros u prostorijama Općine Tisno na predstavljanju projekta i primjeru dobre suradnje između lokalne zajednice i investitora, kojem su bili nazočni načelnik općine Ivan Klarin i izvršni direktor "Djela" Tedi Slamić sa suradnicima.




- Sama odluka o gradnji hotela je donesena kad smo vidjeli da imamo podršku  lokalne zajednice jer bez te simbioze teško bismo bilo što planirali ili gradili. Konačne troškovnike još nemamo ali se procjenjuje da će biti potrebno uložiti između 25 i 30 milijuna kuna. Na projektu radi naš arhitekt Ante Štampalija i cilj nam je zadržati postojeći izgled školske zgrade koji dominira trgom i mjestom kad se ulazi u Tisno, a aneks će se graditi iza zgrade i s te prednje strane neće biti vidljiv, niti će narušavati okolinu. Osim soba vjerojatno će biti i dva apartmana, ali će sadržaji biti moderni i komforni, a razmišljamo i o bazenu na krovu zgrade. No, otom potom, rekao je Slamić. Sredstva za investiciju dijelom namjeravaju osigurati i iz europskih izvora, kohezijskog fonda, te će se javiti na natječaje resornih ministarstava koja sredstva dodjeljuju.



Krajnji cilj osim visoke kvalitete smještaja je da budući hotel radi cijelu godinu, da u njega dolaze gosti više platežne moći koji su zaljubljenici aktivnog turizma i autohtone gastro ponude. U tom smislu razvijat će suradnju sa šibenskim zaleđem, prije svega drniškim krajem.



- Projekt će se realizirati u isto vrijeme kad i uređenje Trga Rudine kojeg je nositelj Općina. Svaki put kad se dogodi nova investicija, pogotovu u ovakav oblik smještaja, kao čelnika općine me veseli. Investitori su prepoznali destinaciju koja ima ogroman turistički potencijal, uložit će značajna sredstva i svi skupa dobivamo dodatnu turističku vrijednost. Općina je na usluzi i pratit ćemo tijek izmjena i dopuna prostornog i urbanističkog plana, te nastaviti kvalitetnu suradnju, rekao je Klarin. Dodao je da je u Tisnom sve traženiji visoko kategorizin smještaj, pa je u tom smislu izuzetno značajna i investicija koju realizira vlasnik hotela "Borovnik" Dane Slamić, koji podiže kategorizaciju s tri na četiri zvjezdice, te aneksira staru i novu zgradu.















 

18. travanj 2024 01:42