StoryEditorOCM
ŠibenikPripazite za vikend

Sve policijske snage na terenu: Maksimalno će paziti na četiri glavne ubojice u prometu

Piše Šibenski.hr
12. siječnja 2018. - 10:43

U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa, a u sklopu pojačanih aktivnosti tijekom siječnja, u dane vikenda, odnosno s petka na subotu i sa subote na nedjelju, posebice u noćnim satima i na šibenskom području će se poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene prioritetno na sprječavanje i sankcioniranje "četiri glavne ubojice u prometu“, izvijestili su iz Policijske uprave Šibensko- kninske.

Pod četiri glavne ubojice u prometu u policiji podrazumijevaju prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjem i stražnjim sjedalima, kao i nepropisnom prijevozu djece), te nepropisnu uporabu mobitela. Međutim, policija će kontrolirati i druge teške prekršaje zbog kojih se događaju najteže prometne nesreće.

- U nadzor prometa tijekom ovog vremena će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno pokazuju, kao ugrožene u pogledu činjena težih prometnih prekršaja, koji su najčešći uzroci najtežih prometnih nesreća- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica PU Šibensko-kninske.

20. travanj 2024 05:40