StoryEditorOCM
ŠibenikFinale šibenske Adventure

"No plastik je fantastik": Donirajte 1 kunu za ekološku akciju čišćenja šibenskog podmorja

Piše Šibenski.hr
28. prosinca 2017. - 11:55

Veliko finale šibenske Adventure, jedinog plastic-free adventskog sajma u Hrvatskoj, bit će 1. siječnja 2018. godine. Završnicu će, osim Nene Belana i Fiumensa, obilježiti i ekološka akcija „No plastik je fantastik“.

-Pozivamo sve Adventuriste da Novu 2018. započnu simboličnom gestom i doniraju 1 kunu koja će biti utrošena za čišćenje šibenskoga podmorja! Donacije od 1 kune možete ubaciti na svakoj od kućica u, za tu prigodu, posebno označene kutije. Pošaljimo zajedno snažnu poruku, aktualizirajmo problem plastifikacije prirode koja sustavno uništava floru i faunu. Podsjetimo kako je Adventura do sada spriječila da više od 150.000 komada jednokratne plastične ambalaže završi u prirodi- kažu u Javnoj ustanovi "Tvrđava kulture Šibenik", koja je organizator šibenske Adventure.

- Iako se Adventura bliži kraju, plastic-free priča tek počinje jer je riječ o opsežnom, sveobuhvatnom i dugoročnom procesu koji se tiče svih nas, pa je tako i akcija čišćenja podmorja predviđena na Svjetski dan planeta Zemlje, 22. travnja 2018. Pozivamo sve ekološki osviještene sugrađane, udruge i institucije da nam se pridruže u akcijama čišćenja koje će u travnju biti organizirane. Zajedno trebamo prenijeti snažnu poruku i opravdati činjenicu da se Šibenik kreće na putu ka pametnim i ekološki održivim gradovima. – poručili su organizatori Adventure.

Inače, do 1. siječnja i "No plastik je fantastik" akcije preostaje još mnogo dobre zabave u šibenskom Đardinu. Već u petak 29. prosinca na Adventurinu pozornicu penje se zagrebački rock bend Mnogi Drugi. Subota je rezervirana za Mini Božićni Disco s početkom u 19 sati. Posljednje jutro stare godine Šibenčani i njihovi gosti će ispratiti uz Bagatine, čija je svirka zakazana za 12 sati, a već u 22 sata veliku pozornicu na Poljani zauzima Elemental, kao predgrupa Dubiozi kolektiv, koja se na pozornici očekuje u 23.30.

20. travanj 2024 05:04