StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenik

Utvrđena lista kandidata za dobivanje studentskih stipendija: 35 studenata dobit će 700 kuna mjesečno, "izvisilo" njih 29

Piše Šibenski.hr
22. prosinca 2017. - 12:01

Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Šibenika donijelo je Zaključak o utvrđenju liste kandidata za dodjelu stipendija Grada Šibenika. Raspodijelit će se ukupno 35 stipendije u tri kategorije, kako je bilo i propisano natječajem.

U kategoriji stipendija za studente prve godine preddiplomskih studija dodijeljeno je 11 stipendija, uključujući kriterij uspjeha u prethodnom obrazovanju te kriterij socijalnog statusa.
Prema istim kriterijima - uspjeha u prethodnom obrazovanju te socijalnom statusu pravo na stipendiju ostvarilo je i petero studenata prve godine diplomskih studija.

U kategoriji studenata viših godina studija Grad Šibenik dodjeljuje 19 stipendija.
„Ove godine dodjeljujemo četiri stipendije više u odnosu na prošlu godinu. Drago nam je što možemo nagraditi vrijedne studente za ostvareni uspjeh te olakšati onim obiteljima koje su slabijeg imovinskog stanja u obrazovanju djece. Visina sredstava ostaje u dosadašnjim okvirima, odnosno 700 kuna mjesečno.“, rekao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, ujedno i predsjednik Povjerenstva za dodjelu stipendija.

Na Natječaj za dodjelu studentskih stipendija ukupno se prijavilo 64 kandidata. Dio prijava nije udovoljavao uvjetima Natječaja te Povjerenstvo nije razmatralo njihove prijave.

19. travanj 2024 14:44