StoryEditorOCM
ŠibenikMir i dobro

Policija uzela taktiku mrkve i batine! Loše vozače će kažnjavati, dobre nagrađivati

Piše Šibenski.hr
22. prosinca 2017. - 10:35

Iz Policijske uprave Šibensko-kninske su izvijestili kako će 23. prosinca u subotu od 10 do 12 sati provoditi akciju nadzora vozača u smislu poštivanja propisa vezanih za alkohol, korištenje sigurnosnih pojaseva i zaštitnih kaciga, korištenje mobitela i za poštivanje ograničenja brzine, odnosno svih propisa čije kršenje uzrokuje najteža stradavanja.

Akcija će se provoditi na pogodnim mjestima za zaustavljanje većeg broja vozila, a oni vozači koji će biti zatečeni u prekršaju, kazniti će se sukladno zakonskim odredbama, a one čije će ponašanje biti uzorno, odnosno u skladu s propisima, nagradit će se prigodnim poklonom od strane javne osobe koja će biti na svakoj lokaciji, kažu u policiji.

Na našem području ova akcija će se provoditi na tri lokacije i to: Šibenski most (sa strane ugibalište), gdje će „dobrim vozačima“ poklone uručivati Paško Rakić, dogradonačelnik grada Šibenika, zatim Put Bioca (nasuprot benzinske pumpe) gdje će „dobrim vozačima“ poklone uručivati Toni Nakić, igrač GKK Šibenik, te na Zapadnoj magistrali (skretanje za prodajni centar), gdje će „dobrim vozačima“ poklone uručivati Jakov Bilić, glumac HNK Šibenik.

- Osim toga, po našem Planu preventivnog i represivnog postupanja u cestovnom prometu za ovu godinu, u noći sa subote na nedjelju u vremenu od 22 do 5 sati, na našem području će se provesti i ciljana akcija usmjerena na kontrolu alkoholiziranosti vozača i na kontrolu mladih vozača- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica PU Šibensko-kninske.

16. travanj 2024 16:56