StoryEditorOCM
ŠibenikPredstavljanje Cronecta

Do naredne protupožarne sezone sve javne službe na sigurnoj, jedinstvenoj komunikacijskoj mreži

14. prosinca 2017. - 16:45

Danas su u prostorijama Gradske knjižnice Juraj Šižgorić u Šibeniku, predstavnici tvrtke Odašiljači i veze d.o.o. prezentirali usluge i mogućnosti profesionalne radijske mreže koju su razvili.
-Drago nam je što su Odašiljači i veze d.o.o. prepoznali Šibensko – kninsku županiju kao partnera u ovom projektu te što su nas prepoznali kao županiju koja radi za dobrobit svojih građana.”, rekao je župan Goran Pauk.

Uz župana Gorana Pauka i njegove suradnike, prezentaciji su prisustvovali i čelnici jedinica lokalne samouprave, predstavnici Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, Javne vatrogasne postrojbe Šibenik i Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

-U skladu s nastojanjima za unaprjeđenje razine usluga na području radiokomunikacijskih sustava, te kontinuiranim praćenjem inovacija i tehnoloških rješenja, a imajući u vidu da na tržištu trenutno postoji niz analognih i digitalnih sustava koji nisu međusobno povezani, razvili smo Cronect mrežu. Pouzdanu, sigurnu i robusnu mrežu s ciljem pružanja neograničene nacionalne komunikacije profesionalnim službama u Republici Hrvatskoj, kazao je Damjan Škornjak iz tvrtke Odašiljači i veze d.o.o.

Cronect osigurava glasovnu, tekstualnu i podatkovnu komunikaciju uz 98 postotnu pokrivenosti teritorija, 256-bitnu enkripciju te brzu migraciju zbog kompatibilnosti s postojećim sustavima.
-Naša tvrtka, koja je u stopostotnom vlasništvu Republike Hrvatske i koja je odlukom Vlade proglašena tvrtkom od strateškog interesa, razvila je ovu mrežu kako bi se smanjilo vrijeme za protok informacija, a samim time i reakcija službi na terenu, kao što su vatrogasci i hitna pomoć, objasnio je Tomislav Marić iz tvrtke Odašiljači i veze d.o.o..

19. travanj 2024 09:23