StoryEditorOCM
Šibenik'slučaj' JERKA MACHIEDA

Frekventna šibenska ulica u derutnom stanju s nevješto skrpanim rupama: Molili za odgodu obnove, a sad će asfalt čekati godinu dana

18. listopada 2017. - 17:05

Može se Šibenik razvijati i lijevo i desno, u turističkom i(li) nekom drugom smislu, ali prometno još uvijek ovisi o jednom jedinom pravcu i nekoliko ulica oko njega.

Kad se zatvore nastaje kolaps, kao što je to bilo prije neki dan, kada se polagao novi asfalt u dijelu Ulice Matije Gupca. Zbog tih 40-ak metara od križanja s Ulicom Karla Vipauca prema Dedinjama, kilometarske su kolone nastajale još na Vidicima, pa su nekoliko dana vozači u Šibeniku bili na rubu živčanog sloma, jer im je za relaciju od deset minuta trebalo i pola sata.

U svakom slučaju, slučaj s Ulicom Matije Gupca prizvao je u sjećanje sličan, raritetan slučaj iz travnja ove godine, kada su građani samoinicijativno od gradske uprave tražili da odgodi obnovu asfalta u Ulici Jerka Machieda, koja dijelom ide paralelno s Ulicom Matije Gupca s kojom se i križa. Razlog – bojali su se prometnog kolapsa koji bi prometno potpuno paralizirao grad Šibenik koji je ionako tih dana i mjeseci pred izbore u svibnju bio pun prigodnih radova i "bager instalacija". No, sada se neki od njih – bilo da stanuju u toj ulici, bilo da njome svaki dan prometuju – pitaju što je s obnovom koja je tih dana bila odgođena. Hoće li se ona dogoditi idućih dana, s obzirom na to da je ta vrlo frekventna dionica od križanja za gimnaziju pa do ulaza u polikliniku i novi hitni bolnički prijem u vrlo derutnom stanju, s nevješto skrpanim rupama i valovima?

- U idućih godinu dana sigurno neće. A razlog je taj što su nam iz Vodovoda i odvodnje najavili da će unutar tih godinu dana ispod te ulice mijenjati vodovodne instalacije. Dakako, time su nama vezane ruke, jer nema smisla ništa raditi na asfaltu dok se ne obave neophodni instalaterski poslovi u donjem postroju ceste - kazao nam je Danijel Mileta, šibenski dogradonačelnik.

Njegove nam je riječi promptno potvrdio i direktor Vodovoda Frane Malenica. Radit će se kompletno sve novo u toj ulici, kompletna izmjena i zamjena stare vodovodne i kanalizacijske mreže novom.
U svakom slučaju, pouka za građane glasi – ne odgađajte ono što možete dobiti prije izbora za poslije. Jer se može lako dogoditi da to budete čekali barem godinu dana. Ili u najgorem slučaju do - novih izbora.

19. travanj 2024 21:41