StoryEditorOCM
ŠibenikZavršna konferencija "StartUp! Your career"

Mladih iz europskih zemljama pokazali što su u Šibeniku naučili o startup industriji

Piše Tekst i foto: Katarina Rudan
17. listopada 2017. - 21:02


Završna konferencija projekta razmjene mladih Mladih iz europskih zemljama pokazali što su naučili o startup industriji Na završnoj konferenciji projekta razmjene mladih pod nazivom "StartUp! Your career" sufinanciranog iz Erasmus+ programa Europske unije, u utorak su se u šibenskoj Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" okupili mladi kako bi jedni drugima prezentirali što su naušili u Šibeniku.

Naime, u sklopu projekta u periodu od 9. do 18. listopada, 33 mlade osobe iz Bugarske, Hrvatske, Italije, Slovačke i Španjolske kroz razne neformalne metode učenja dobivali su znanja o startup industriji. Cilj razmjene je upoznavanje mladih s programima Europske unije koji potiču samozapošljavanje, međusobnu razmjenu znanja i iskustava među sudionicima s konceptom startupa.



- Mladi koji su sudjelovali u ovom programu više su nego zadovoljni. Razmijenili su iskustva, stekli nova znanja, upoznali se i sklopili prijateljstva te sam siguran da se u svoje zemlje i mjesta vraćaju zadovoljni, kazao nam je voditelj Kluba mladih "Enter"  koji djeluje pri šibenskoj udruzi Mladi u EU Matej Matić,  ujedno  i koordinator projektnih aktivnosti.

Sudionici projekta razmjene mladih za boravka u Šibeniku posjetili su i Urbani inkubator, upoznali se s njegovim radom kako bi ga mogli usporediti sa sličnim projektima u svojim zemljama. Neizostavan je bio i obilazak šibenskih tvrđava koje su obnovljene ili se obnavljaju europskim novcem, što je mladim bio još jedan primjer kako se do sredstava za obnovu povijesne i kulrurne baštine može doći.
 

19. travanj 2024 02:04