StoryEditorOCM
ŠibenikPovodanj u Šibeniku

Otkriveno zašto je prokisnuo "Tin Ujević": U školu se slila voda s objekta Veleučilišta u gradnji (FOTO)

Piše Katarina Rudan
13. rujna 2017. - 13:00

Učenici šibenske Osnovne škole Tina Ujevića od utorka poslije podne ponovno su u školskim klupama.

Odluka o normalnom održavanju nastave, koja je prekinuta u ponedjeljak u prvoj smjeni zbog prokišnjavanja, odnosno vlaženja zidova i stropova uzrokovanih velikom količinom kiše, donesena je jučer prije podne. Takvu odluku donijeli su Povjerenstvo Ureda za društvene djelatnosti grada Šibenika i uprava škole nakon što su školsku zgradu, u pratnji ravnatelja škole Vladimira Braice, obišli zamjenik gradonačelnika Paško Rakić i pročelnica za društvene djelatnosti Mirjana Žurić, dekan Veleučilišta u Šibeniku Ivan Malenica te predstavnici zagrebačke građevinske tvrtke "HM Patria", koja izvodi radove dogradnje i širenja postojećeg objekta Veleučilišta. Budući da je gradilište otvoreno, dio oborina slio se i u učionice Veleučilišta te susjednog objekta Osnovne škole Tina Ujevića.

– Ekstremna kiša probila je otvore koji su imali privremenu zaštitu budući da je gradilište otvoreno. Radovi postavljanja hidroizolacije trebali bi se obaviti do kraja tjedna, a ova faza radova okončati se do polovine listopada – rekao je Igor Starek, tehnički direktor "HM Patrije", dodajući da će osiguranje utvrditi materijalnu štetu i preuzeti nastale materijalne troškove.

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić izjavio je kako se nada da će radovi na sanaciji biti izvedeni u što kraćem roku kako bi djeca mogla sigurno i nesmetano pohađati nastavu. Kolika je materijalna šteta, bit će poznato naknadno, a za ravnatelja Braicu ona je, kako nam je rekao, velika.

– Nikad se nije dogodilo da u školi curi sa svih strana, u prizemlju i na katovima, na petnaestak mjesta. Voda je zapravo došla od zgrade Veleučilišta, jer su objekti povezani. Privremeno ćemo zatvoriti učionicu prvog razreda i engleskog jezika te sanitarne čvorove na prvom katu, u kojima je vlaga oštetila instalacije. Nastava će se, umjesto u tim učionicama, održavati u zbornici i u informatičkoj učionici – rekao je Braica. Upravo u tim prostorijama voda je došla u doticaj s električnim instalacijama, što je predstavljalo veliku opasnost za učenike i djelatnike škole. Vodom je, kako je rekao ravnatelj, bio natopljen i strop u školskoj kuhinji, pa su se bojali da ne bi pao. No, to se za sada nije dogodilo, a pratit će se kako će se situacija dalje odvijati.


Braica:
Nikad se nije dogodilo da u školi curi sa svih strana, u prizemlju i na katovima, na petnaestak mjesta. Voda je zapravo došla od zgrade Veleučilišta, jer su objekti povezani

23. travanj 2024 04:29