StoryEditorOCM
ŠibenikSvjetlo je život

Večeras spektakl na šibenskoj rivi: Program otvaraju padobranci, nastavljaju sinkronizirane plivačice, a bit će i dobre glazbe

28. kolovoza 2017. - 16:12

Šibenik je 28. kolovoza 1895. bio jedan od prvih gradova u svijetu koji je dobio javnu rasvjetu na izmjeničnu struju. Obilježavajući taj važan datum šibenske  povijesti, ujedno i dan HEP-a, večerašnja manifestacija Light is life posvećena je obnovljivim izvorima energije.

Početak "Light is life" manifestacije je danas  u 20.10 sati na obali Franje Tuđmana u Šibeniku. Program počinje padobranskim skokovima prošlogodišnjih članova hrvatske reprezentacije u doskoku na cilj, koji će u skoku imati svijetleće baklje, čime simboliziraju sunčevu energiju. U programu sudjeluju i sinhronizirane plivačice, članice hrvatske reprezentacije i članice kluba za sinhronizirano plivanje Primorje Aqua Mare iz Rijeke, a njihov nastup označavat će energiju dobivenu iz rijeka i mora. Energiju vjetra predstavljat će regata tradicionalnih brodova.

Na brodu Lirica, koji će biti usidren 30-ak metara od obale, program će obogatiti i nastupi dvanaestogodišnje nagrađivane učenice Glazbene škole Šibenik, violončelistice Nine Lucije Perine te operne sopranistice Tee Slavice, koju će na klaviru pratiti prof. Ana Lucić.


Organizatori (Zoran Lučić Luca, Grad Šibenik, TZ grada Šibenika i JK Val Šibenik) ovom prilikom mole sve sve sugrađane i goste koji planiraju doći svojim brodovima, da oslobode prostor 200 metara jugozapadno i 300 metara sjeverozapadno od Mula Krke kako bi tradicionalni brodovi mogli nesmetano ploviti. Za tu potrebu bit će osigurana tri gumenjaka JK Val i NCP-a koji će paziti na sigurnost i red za vrijeme manifestacije. Prisutni će biti i brod Kapetanije Šibenik, kao i djelatnici PU Šibensko-kninske županije.


Organizatori također mole i sve ugostitelje i ostale djelatnike na obali dr. Franje Tuđmana da u 20.00 ugase svoje reklame i minimaliziraju svoja svjetla do 21.30 kako ne bi ometali manifestaciju. Promet obalom dr. Franje Tuđmana bit će zatvoren od 20 do 21.30. sati.
 

16. travanj 2024 10:28