StoryEditorOCM
ŠibenikPOLICIJA U PODUMCIMA I KNINU UHVATILA IZAZIVAČE POŽARA

Kod Sučića 22 – godišnjak palio cigaretom, a drugi kod Knina upaljačem suhu travu u sedam navrata

23. kolovoza 2017. - 12:14

U Odjelu općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom osumnjičenim za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 22. kolovoza oko 1.05 sati u mjestu Podumci, neposredno kod skretanja za zaseok Sučići, upaljenom cigaretom zapalio suhu travu s unaprijed stvorenom namjerom da otvorenim plamenom izazove požar. Tom prilikom osumnjičeni je po policijskim službenicima zatečen u počinjenu kaznenog djela, nakon čega je osobnim automobilom Opel Astra, šibenskih registracijskih oznaka pobjegao s mjesta događaja. Osumnjičeni je oko 1.07 sati na udaljenosti 100 od mjesta događaja po policijskim službenicima zatečen u zaustavljenom vozilu s ugašenim svjetlima.
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.
U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom osumnjičenim za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni u vremenu od 11. do 22. kolovoza na području grada Knina uporabom upaljača na otvorenom prostoru u sedam navrata palio suhu travu, grmlje i ševar, s namjerom izazivanja požara. Ovom prilikom nije nastala materijalna šteta, jer je tako izazvani požar brzo uočen i od strane vatrogasaca ugašen.
Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je 28-godišnjak zbog bolesti djelomično sposoban za samostalno zbrinjavanje, slijedom čega će nadležnom Državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeto Posebno izviješće. O svemu utvrđenom tijekom ovog kriminalističkog istraživanje će biti obaviještena i nadležna služba za socijalnu skrb radi svrhovitog poduzimanja mjera obiteljsko pravne zaštite.

U šibenskoj Policijskoj postaji je provedeno kriminalističko istraživanje i nad 75-godišnjakinjom za koju je utvrđeno da je jučer, 22. kolovoza oko 17 sati u mjestu Biskupija, na otvorenom prostoru, pri spaljivanju odjeće, izazvala požar koji se proširio na to područje. Požar je oko 18.03 sati ugašen, a pri požaru nije nastala materijalna šteta.
Protiv 75-godišnjakinje će nadležnom Prekršajnom sudu biti podnijet Optužni prijedlog po članku 8. Zakona o zaštiti od požara.

16. travanj 2024 23:18